SETI: Pátrání po mimozemské inteligenci

xxxxxxxxxo hodnoceno 60x (Seznam vlastníků)

SETI: Pátrání po mimozemské inteligenci - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 160 min (reálná data)
Herní svět: Sci-fi, Současnost
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MINDOK - logo
Autoři: Tomáš Holek
Rok vydání: 2024
Dostupnost: 5 obchodů (cca 1345–1499 CZK)
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Chyby v českém vydání?

Toto téma zakládám spíš z principu. Ale i přes to jsem hádám jednu chybu objevil. Na první pomoci je u hlavní akce “1 akce na kolo”. S kamarádem jsme se u toho zaseklo, protože kolo je definováno v pravidlech jinak než tah. Logicky vyplývá, že je to jedna akce za tah a tím pádem je tam chyba.

21.12.2024 16:20:48

Jestli neví třeba @Kew.

21.12.2024 17:31:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Jo, tohle má být určitě “1 za tah”, nevím, jaktože to prošlo, za překladatelský tým se omlouvám.

--
admin popisů a recenzí her ZH, zaměstnanec CGE

22.12.2024 11:44:26

Není to přímo chyba, ale včera jsme hodně diskutovali nad vyhodnocením zlaté karty. Kde je napsáno “3 body za každou sondu na Jupiteru (včetně měsíců).”

Z textu vyplývá, že se jedná o všechny sondy, nejenom vlastní, ale správně jsou prý jen vlastní. Možná jsme to přehlédli, ale v pravidlech jsme to nenalezli.

Většina lidí, se kterými jsem to řešil se přiklánila k názoru, že to platí pro každou sondu, jak je to v textu. Což ale bylo špatně.

-----------------------------------
Představuji hry na svém kanále Game On
https://youtube.com/@gameon-2407

22.12.2024 16:49:01

Nás to tedy ani nenapadlo a hráli jsme to tak správně úplně automaticky. Pokud se nepletu, tak žádná ze zlatých karet nedefinuje, že boduješ “své” věci. A boduje se všechno možné, od barevných stop, přes zachycené signály atd. Vždy boduješ jen svoje dosažené úspěchy, nikoliv úspěchy cizích hráčů. 

Určitě by bylo fajn, kdyby to v pravidlech bylo takto specificky uvedeno. Já to chápal automaticky asi proto, že je to pokračování textu o kartách misí, kde se píše, že na kartách je uvedena podmínka a odměna, kterou získáte, pokud tuto podmínku splníte. Tam je to tedy jednoznačné. A má to stejnou ikonografii jako zlaté karty, tak asi nedává moc smysl, proč by to bodování najednou mělo mít úplně jinou logiku. 

---
Time Slug Studio

22.12.2024 19:33:23

@Bedikk Nás taky nejdřív nenapadlo to řešit, z logiky jsme brali jen své, ale jakmile někdo u stolu vznesl tuhle otázku, tak jsem se podíval do pravidel a tam to není řečeno a popis tam nasvědčuje právě spíše opaku. Na kartě je napsáno “za každou sondu”. A v pravidlech se nikde nepíše, že se to týká jen tvých.

-----------------------------------
Představuji hry na svém kanále Game On
https://youtube.com/@gameon-2407

23.12.2024 18:18:00

https://boardgamegeek.com/thread/3400750/article/45140655#45140655

Dle FAQ jen tvé věci se bodují, pokud není řečeno jinak.

23.12.2024 22:50:00 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Baseball Highlights 2045 Bases Loaded Edition ENG
Baseball Highlights 2045 Bases Loaded Edition ENG
Akt. cena: 1390 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas