Šestý smysl - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 4 - 8
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Mary Flanagan
Max Seidman
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Ve hře Šestý smysl spolu soupeří týmy, které se skládají z ducha a média. Duchové postupně napovídají společné tajné slovo tak, aby jejich médium slovo odhalilo jako první. Při hře více než 4 hráčů je pak v týmech více médií, které mohou v hádání spolupracovat.

Příprava hry:

Hráči se rozdělí do dvou týmů (sluneční a měsíční) tak, aby měl každý tým jednoho hráče v roli ducha a zbytek hráčů v rolích médií.

Média obou týmů si vezmou 7 karet otázek a v tajnosti si je prohlédnou. Jsou mezi nimi otázky typu Z čeho je to vyrobené? a podobně.

 

Privátní: sesty.smysl.blocek.png

Duchové obou týmů si vezmou jednu kartu tajných slov a z ní si vyberou společně jedno ze slov, které pak budou při hře média hádat. Samořejmě média nesmí tuto kartu ani vybrané slovo znát, aby neměla žádnou nápovědu.

Poslední důležitým herním prvkem je bloček pro zapisování nápověd a případně i pokusů o uhodnutí tajného slova. 

Průběh hry:

Svůj šestý smysl pak týmy prokazují v tazích, ve kterých se střídají. V tahu svého týmu mohou média buď:

  1. Položit otázku - Médium předá duchovi 2 karty otázek, duch vybere tu, na kterou bude odpovídat, a vrátí ji médiu. Druhou kartu odhodí. Vše tak, aby karty otázek soupeřící tým neznal. Pak začne duch pomalu odpovídat na otázku nějakou nápovědou a přitom toto slovo zapisuje do společného herního bločku. Když si médium myslí, že dané slovo s nápovědou zná (díky znalosti otázky), zvolá silencio, aby naopak uhodnutí nápovědy ztížil soupeřícímu týmu. Pak si ještě dobere 2 karty otázek na další hru.
    Privátní: sesty.smysl.otazky.a.odpovedi.png
  2. Hádat tajné slovo - Médium v takovém případě napíše první písmeno tipovaného slova do své části bločku. Duch buď potvrdí správnost písmena poklepáním na stůl, nebo přiložením prstu ke rtům písmeno označí za nesprávné. Když je písmeno správné, pokračuje médium dalším písmenem až do úplného uhodnutí slova, nebo zapsáním nesprávného písmene. V prvním případě (uhodnutí celého slova) tým vítězí, v druhém případě (natrefení na nesprávné písmeno) tah týmu končí a hraje tým soupeřů.

Konec hry: 

Seance Šestého smyslu končí okamžikem, kdy médium některého z týmů uhodne tajné slovo. Tento tým je logicky vítězem.

Autor: Zeus

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Raptor
Raptor
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas