nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Scythe

Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zahnané jednotky

Můžu znovu nasadit a použít zahnané jednotky? Tzn. mechy, dělníky vlastně i postavu se zvířátkem, které jsem byl nucen dát na znak mé frakce z důvodu nevydařené boje?
Je to v pravidlech někde řešeno?

Upraveno autorem (porovnej)

15.12.2018 08:39:42

pravidla

strana 23
Poražený: Všechny jednotky poraženého (mechové, postava i dělníci) umístěné na území, o které se bojovalo, se vrací na jeho základnu.
---
strana 11
Pohyb: Přesuňte až 2 své různé jednotky (postavu, dělníky, mechy) z jednoho území (nebo základny) na území sousedící.
---
nikde neni zadne omezeni, ze by se stazenymi jednotkami nebylo mozne hybat nebo je bylo nutne znovu stavet/platit

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

| 0 | 15.12.2018 09:48:48

Vyřešeno> To ustanovení ze str. č. 11 tzn. údaj ze závorky "(nebo základny)" je přesně to, co jsem nemohl najít, opakovaně to přehlížel a na co se ptal. Dík. - Dooby

Pravidla

Dík za reakci.

A netušíš, jestli je tohle řešeno někde v pravidlech? Hledám to stále dokola a marně.

Pro upřesnění: Řeším jen otázku, kde je povolení, že můžu se zahnanými jednotkami znovu hrát a vyrazit s nimi na hexy.

0 | 15.12.2018 09:26:23

Odpověď

S jednotkami ze základny prostě vyjedeš při akci pohyb, není potřeba je znovu nasazovat.

0 | 15.12.2018 09:06:24