Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Saská říše - podzemí

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat pokud mám aktivního mecha na podzemí znamená to, že ,, můžeš se přesouvat mezi libovolnými horami, které ovládáš, a libovolným tunelem.´´
To znamená, že se mohu pohybovat z hory kde mám mecha na důl, kde MUSÍM mít jakoukoliv svou postavu (nebo stavbu), a nebo se mohu pohybovat z hory kde mám mecha na libovolný důl kde NEMÁM žádnou svou postavu(ani stavbu)?
Máme v tom docela rozbroje velké půlka lidí to chápe tak a druha zase naopak.
Předem díky za odpověď. :)
18.3.2019 19:20:46 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Na jedne strane musi byt hory, ktere ovladas (podle stejnych pravidel, jako se pocita ovladane uzemi pri zaverecnem vyhodnoceni).

Na druhe strane tunel vytisteny na planu. Je uplne jedno, jestli ten tunel nekdo ovlada. Nemuze to ale byt souperuv dul, pokud onen dul nestoji na policku s tunelem.

18.3.2019 19:52:26

Dovysvětlení> Takže pokud stojím například na dole s mechem, mohu se díky vlastnosti podzemí přesunout na horu, kde nemám žádnou postavu (ani stavbu)? - aneta245

dovysvetleni> Ne, protoze takove hory neovladas. - stady

Vylepseni
Vylepseni pruchodu z hory na libovolny tunel (vytisteny a vlastni postaveny, nikoliv souperuv postaveny, na nej to neplati) plati pro vsechny plastove postavy (stejne jako ostatni vylepseni mechu), tedy mechy a charakter. Mech s sebou muze prevazet delniky (ale to je elementarni znalost pravidel). Neni tedy potreba zadna pritomnost postavy ci cokoliv jineho...

18.3.2019 21:03:13

upraveno> Pruchod mozny na horu, kde je alespon jedna postava/budova bez pritomnosti cizich jednotek - Pepsson

Podzemí
Takže pokud budu mít aktivní podzemí na kartě Saské říše a například z mechem který stojí na dole se budu hýbat na libovolnou (NIKÝM ani mnou) neobsazenou horu. Tak je to díky akci podzemí povoleno, a nebo se musím hýbat z dolu díky podzemí jen na mnou obsazenou horu??

18.3.2019 21:33:28

oprava> Jen na horu, kterou kontrolujes libovolnou figurkou/budovou bez pritomnosti cizich jednotek. Na te karte je to celkem jasne napsane a plati to pro plastove jednotky, ktere se mohou pohnout mezi kontrolovanou horou a libovolnym tunelem (tedy i treba takto zautocit, pokud jsou na cilovem tunelu cizi jednotky) - Pepsson

Pravidla jsou v tomto docela jasná
V pravidlech je poměrně jasně napsané, že je na těch horách potřeba, aby je Saská říše pro využití této schopnosti kontrolovala. Tam není žádný prostor k nejasnostem, nebo jinému výkladu pravidel:

Str. 15 pravidel:
Pro potřebu akce Pohyb jsou všechna území typu hory,
KTERÁ KONTROLUJETE, považována za sousedící se všemi tunely, a lze se tudíž mezi nimi přesouvat.

Str. 4 pravidel
Území máte POD SVOU KONTROLOU (ovládáte ho), pokud na něm máte alespoň jednu ze svých jednotek (postavu, mecha nebo dělníka), NEBO pokud na území máte budovu a žádný z dalších hráčů na tomto území jednotky nemá. Jedno území může kontrolovat vždy pouze jeden hráč.

19.3.2019 08:03:50

Podzemí> Podzemí umožňuje, aby ses z hory přesunul
a) na jinou horu, kterou kontroluješ
b) na svůj důl
c) na libovolný tunel

Je to defacto obdobné, jako má Rusovětský svaz u bonusu Sovět. Hloupý na tom je pouze to, že ty piktogramy na frakcích u těchto bonusů nejsou úplně zřejmé pro všechny zmíněné možnosti a trochu napovídají, že možnost je jen jedna (z hory na tunel a obráceně, resp. z vesnice na továrnu a obráceně). Upřesnění je až v konkrétních příkladech v pravidlech. - eMenthal

UZEMI POD KONTROLOU> Ahoj,ako hrac zaciatocnik som sa s partiou dostal do zaujimavej situacie ktoru sme aktualne vyhodnotili po svojom len by som sa chcel k danej teme este opytat:
UZEMI POD KONTROLOU sa moze povazovat aj uzemie ktore POSTAVA/MECH opusta a po pohybe ostane prazdne?
Ak k takemu pohybu teda moze dojst, ako je to s uzemim ktore opusta moja POSTAVA/MECH a super ma na tomto uzemi postavenu budovu? Pokial na takom uzemi stojim dane uzemie ovladam,ale po opusteni ju uz ovlada moj super...Mozem vyuzivat v takomto pripade vyhody mojej frakcie?
Dakujem - Palco

Vybíráme z Bazaru

Modrá Laguna - Nová
Modrá Laguna - Nová
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas