Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Severské králoství


Zdravím. Chtěl bych rozject diskuzi o tom jak nejlépe zahrát Seveřany (Modré). Hodně lidí mi říká, že modrá frakce je nejslabší (na mě taky tak lehce působí), ale možná je to tím, že za ní nikdo neumí(m) hrát. Máte nějaké zkušenosti, případně jak seveřany hrajete vy? Vím, že hodně taky záleží co vám přijde za hráčskou desku a kolik hraje proti hráčů, ale stejně by mne to zajímalo. Díky
6.3.2019 12:24:30

videonávod
https://youtu.be/6qk-oI0w73k

6.3.2019 15:24:47

Severske kralovstvi
Ja odehral zatim jen pet partii z toho jednou za modre a vyhral jsem. U severanu jde hlavne o to vyuzit jejich vyhodu hned od zacatku jelikoz v zacatku se hodi nejvic, v pozdejsich fazich hry uz tolik ne. Tzn. rozlezt se s delniky pres reky po okolnich hexech a vytezit co nejvice surovin, ktere se vam hodi podle hracske desky. Ostatni hraci jsou limitovani pouze surovinami na svem ostrove dokud nemaji brodeni. U severanu je prave vyhoda dostupnost vsech surovin hned zezacatku. A to je dost zasadni.

19.3.2019 23:11:09

Severské králoství
No takto...za severany musis hrat ekonomicky. Jsou neskutečně dobří na začátku hry kdy dělníci se muzou pohybovat kamkolik takže musíš využít podle svojí herní desky bonusy a potom časem zjistíš že to je narod který je nejlepší na ekonomiku. Ale je pravda...ze za severské království je lepší hra ve 2-3 hráčích protože potřebují více prostoru a jak jsem uz řekl tento národ je spíše na ekonomickou hru. Mají obrovskou výhodu na začátku. A začátek hry je neskutečně důležitý.

13.4.2019 17:38:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Pro mě zatím nejsilnější
Souhlasím s odpověďmi dole a přidávám vlastní postřeh - pro mě je ta frakce naopak díky čarování s vodou nejsnáze hratelná, a když to dobře využiješ, tak s ní můžeš vyhrát naprosto dominantně. Mám s ní zkušenost ve hře ve 3 hráčích a při poslední partii jsem dokonce ve dvou závěrečných kolech rozbil v boji jak Rusvěty, tak Polany a obsadil i Továrnu. Takže když Seveřanům dobře podesteleš, tak neztrácejí dech ani na konci hry :)

7.6.2019 06:49:57

Nejslabší? :-)
Tak nevím ale u nás na stole se seveřané tak nějak střídají se zbytkem (50% her vyhrají seveřané a o druhou půlku se pak dělí ostatní frakce) takže za naši herní skupinu jsou nejsilnější právě seveřané...
______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

7.6.2019 07:15:49

Nejslabší
Seveřané objektivně nejslabší jsou, pokud hrají oba jeho sousedé, jinak ne.

18.6.2019 14:14:24

Severane

Muj osobni dojem je, ze severane tezi z her pri mensim poctu hracu. Pokud maji sousedy je to pro ne vyrazne tezsi. Ale ze statistik na board game geek ("analysis of 700 games") tohle uplne nevyplyva...

29.11.2020 08:39:40

Seveřané jsou super
Já také nabídnu svůj osobní pohled na Seveřany. Za mě jedna z oblíbených frakcí, ale né nejsilnější to jsou jiné (1.Rusvěti, 2.Krymský chanát, 3. Polanská rep. více pak zde: https://belovedpacifist.com/tiers ). Co se týče poznámek o počtu hráčů, my hrajeme většinou v pěti hráčích a i když mám jako Seveřan dva sousedy, tak to pro mě není nikterak velký problém.
Pokud hraje Albion, tak se dá krásně zadusit hned zpočátku, pokud hraje před Vámi a neudělá pohyb na vesnici, tak mu ji obsaďte a uvidíte, jak se bude trápit. Pokud umí hrát, tak vesnici obsadí, ale to není problém. Další vesnice (na produkci pracovníků, je přes řeku z ropného pole) v podstatě je to podobné území co se týče variability surovin. Celkově abyste měli 5 dělníků a můžete začít svůj motor (málokterý hráč jde postavou, nebo mechem do 4 dělníku na vesnici v začátku hry, ztráta 4 popularity je velmi dobrý odstrašující faktor). Vždy máte na dosah vše co potřebujete do early fáze, hry.
Ze začátku se nikam široce nerozlézám vše mám na dosah pohybu. Pak, priorita hvězd záleží na desce hráče a co je zrovna výhodné. Také záleží na složení skupiny. Když spolu hrajete často, už víte co od druhých čekat (kdo se nebojí útočit, kdo je spíše zalezlý atd.)

2.12.2020 09:38:09

2 mƎEx
Najvyssi cas si kupit modularny herny plan :-)

2.12.2020 21:53:15

Dneska hra ve trech, ja za sever se zemedelskou deskou proti germanum a rusvetum. Hra ukoncena v 19. kole vyhrou se 78/43/33 body. Pomer hvezd 6/2/0. Celou hru jsem odehral se 3 delniky.

18.11.2023 01:47:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Nebe v plamenech
Nebe v plamenech
Akt. cena: 320 Kč
Končí za: 8 dnů

Offcanvas