Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Scythe vs. Antike II

Zajímalo by mě srovnání těchto dvou her. Má smysl mít obě, jsou dostatečně odlišné nebo je to podobný zážitek (nemyslím grafický, produkční), podobné principy a mechanismy jen v jiném kabátě? Ideálně, kdyby to mohl zhodnotit někdo, kdo hrál obě hry, kdo má s nimi opravdu reálnou a osobní zkušenost.
13.11.2019 09:40:22

...

Mam obe a ani jednu bych neprodal.
Antike je ciste euro krasne zasazene do staroveku. Hraci si kazde kolo voli jednu akci, kterou provedou a hraje dalsi. Proto nejvetsi vyhodou antiky je ze i v sesti hracich paradne odsypa, ma take jednoducha pravidla a vyzaduje samozrejme i strategii. Proto je dulezite sledovat protihrace.
Scythe je oproti antice trochu komplexnejsi a tudiz tezsi ale ve finale nijak moc. Ve 4 hracich hrajeme stejne dlouho jako antike v 6. Nicmene nabizi zase oproti antice vice moznosti a strategii. Konflikt je v obou hrach spise takovym korenim a neni neni stezejnim principem her i kdyz se diky boji da hra vyhrat. V Scythu ma jeste navic kazda frakce nejake svoje zvlastni schopnosti, v antice nikoliv.
Jak jsem rekl mam obe a nerekl bych ze jsou si natolik podobne, proto si i obe necham. Kdyz mam chut na neco jednodussiho a rychlejsiho a mam spoluhrace tak si dam antiku. Pokud si budi chtit trochu zavarit mozek a spoluhraci nebudou, dam si Scythe. Antike je od 3 hracu, scythe se da hrat i ve dvou (nezkousel jsem).

13.11.2019 15:07:17

Kanic
Díky moc za info a srovnání. Podělí se o své dojmy ještě někdo další?

21.11.2019 14:28:14

Vybíráme z Bazaru

Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 15 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas