Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

produkce a plné využití hrací karty


Zdravím. Zahraji produkci, musím produkovat na dvou hexech, nebo si můžu říct, že budu produkovat jen na jednom vybraném? nebo musím vždy využít? ..Otázka souvisí i s ostatními úkony - pohybem: musím vždy využít pohyb a pohnout s vícero workerama? díky moc
15.2.2019 13:18:31

podla mna nie
Pokial mas pohyb dvoch jednotiek, nikto ti nezakuzuje sa pohnut len jednou, je to dobrovelvne ako vykonávanie akcii, nemusis robit vrchnú, alebo spodnú je to na tebe. To iste platí pri produkcíi, ked ti viac vyhovuje produkovat len na jednom hexe, miesto viacerych.

15.2.2019 13:38:02 | Upraveno autorem (porovnej)

produkce / pohyb
Je to tak, nemusis to plne vyuzit. v pravidlech je psano "Pohyb: Přesuňte až 2 své různé jednotky" (str 11). tzn 0, 1 nebo 2.

Podobne je na tom produkce, nicmene jsou ne uplne idealne prelozeny pravidla (prvni verze ceskych pravidel) kde je:
"vyberte 2 různá území, která jsou pod vaší kontrolou. Na těchto územích mohou všichni přítomní dělníci vyprodukovat nové suroviny. Na územích, která si vyberete pro produkci, vytvoří každý přítomný dělník 1 novou surovinu."
v druhem upravenem vydani je to uz zmeneno a pridano slovicko *muze*:
" vyberte 2 různá území, která jsou pod vaší kontrolou. Na těchto územích mohou všichni přítomní dělníci vyprodukovat nové suroviny. Na územích, která si vyberete pro produkci, může každý přítomný dělník vytvořit 1 novou surovinu (v případě hor, farem, tunder a lesů) nebo 1 dělníka (v případě vesnice)"
v anglickem originale je navic jeste pri vyberu uzemi "up to 2" takze opet moznost vybrat 0, 1, nebo 2. ale asi je to nedulezite, protoze i podle ceskych muzes vybrat uzemi a rict, ze tam zadny delnik neprodukuje (aby to bylo presne podle pravidel)

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

15.2.2019 13:52:16 | Upraveno autorem (porovnej)

.

díky za objasnění! super!

15.2.2019 13:56:38

Vybíráme z Bazaru

Brass Birmingham vláčky a lodě
Brass Birmingham vláčky a lodě
Akt. cena: 399 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas