Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jak je to s hratelností této hry ve dvou?

Máte někdo zkušenost? Jak je to s hratelností této hry ve dvou?
14.1.2017 09:41:48

ve dvou
Tak interakce je pochopitelně ještě méně než obvykle, ale jinak ta hra nijak netrpí. Někdy to oživí třetí Automa a pokud je dobře umístěná a vyloženě nepojíždí jen jednoho hráče, je to vítaný doplněk. Dá se hrát i coop proti dvěma Automám. Nemám problém hrát to ve dvou, protože klíčový mechanismus (optimalizace skrze výběr akcí) a cíle (závod) nejsou množstvím hráčů ovlivněné.

29.1.2017 20:49:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Hra ve dvou
Včera jsem hráli ve dvou hráčích a paráda. Je pravda, že zezačátku to bylo takové volnější a každý si hrál to své. Ale po obsazení továrny potom začne opravdu housnout atmosféra.
Proto za sebe říkám je jedno v kolikati hráčích hrajete. Základ hry je stejný. Jedině se nepřetlačujete a nejsou konflikty (hlavně vynucené, prostě jsou pokud chcete). Přirovnal bych to k Terra Mystice.

30.4.2017 09:30:11

to kelderek
Včera jsem to hrál poprvé a ve dvou (s manželkou). Po zkušenostech s množstvím jiných her, které jsem v životě hrál můžu říct, že tahle hra je perfektně hratelná už i ve dvou hráčích. Takže pokud se ptáš na hraní ve třech, tak můžu doporučit naprosto bez problémů. Hrací plán je sice hodně velký, ale vzhledem k tunelům se i ve dvou hráčích dostaneš rychle blízko k soupeři, takže pokud se ve dvou oba hráči schválně nevyhýbají interakci, ale jdou do toho naplno, tak není žádný problém.

1.5.2017 12:56:11

I ve dvou to jde
Ve dvou je to docela v pohodě. Není to tvrdá řežba, ale strategické útoky na suroviny se docela dějou... Dá se to opepřit jednou nebo dvěma Automa protihráčema...

2.5.2017 10:09:40

2 + automa
Nazdar,
tak my máme doma za sebou už 6 hier vo dvojici aj s automou a veľmi sa nám to páči. Skúsili sme viac obtiažností a možností a nastavili si automu tak, aby síce bola pre nás výzvou, tlačila na nás, ale aby nám hru úplne nezničila. V jednej hre totiž automa pridala 6. hviezdičku po 40 minútach hry (skóre bolo 61,51,50 - vyhrala automa). A teraz si to nemôžeme vynachváliť. Tým, že je automa drsná, tak nás núti aj zbrojiť a bojovať s ňou a dodáva tak do hry viac tlaku a nutnej interakcie s hrou, aj medzi nami. Na druhú stranu nám zase hru už nezničí tak rýchlo.
Teraz hráme tak, že hráme s kartičkou najľahšej automy, ale nevynechávame žiadne kolo, ako to už najľahšej byť zvykne. Keď sa zlepšíme, tak si to zrejme zase posunieme.

15.5.2017 12:55:32

Ve dvou

Za me to ve dvou az takove terno neni. Jeden z hracu muze drzovat mnohem ucineji hru kvuli bodum. Zaroven kdyz se jeden dostane do trhaku neni moc sance ze by ho jiny potrestal. Za me ve dvou bych dal 3*. Je to proste podle me hra pro vic hracu. Chleba se lame u ctyr (zajimavy zacinaji byt Sasove a Polanska rep. uz nema takovou vyhodu ze setkani).

29.11.2020 08:02:45

JM3

Ve dvou víc záleží na co hraješ, protože nefunguje pravidlo “když se dva perou, třetí se směje”. Zbrojit musíš, aby tě protihráč nepřeválcoval, a musíš víc reagovat na to, jakou desku hráče a frakci hraje. 

S manželkou jsme kdysi párkrát hráli coop proti těžké a nejtěžší Automě (2v2) a byl to poměrně masakr, ale zábavnej, a dokonce jsme většinou i vyhráli. 

Ve dvou nedoporučuju hrát s frakcemi z rozšíření, jako jediné nemají přístup k rychlejším mechům a tak je hra primárně o tom udělat 5-6 hvězd dřív, než k tobě někdo dojde a je to trošku solo challenge. 5 základních frakcí po sobě může jít celkem snadno od půlky hry, takže platí, co jsem psal na začátku - řeš, na co hraje, a musíš vymyslet protiváhu (ideálně rychlejší).

16.11.2021 09:26:06

Vybíráme z Bazaru

Detektiv Po stopách zločinu
Detektiv Po stopách zločinu
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas