Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Delnici


Vyuziva nekdo z vas k dosazeni hvezdy delniky? My mame za sebou zatim par her ale prijde nam ze hvezdicka za delniky vyjde dosti draho jelikoz produkce je spolecne s pohybem nejhranejsi akce a tutiz musi pak hrac pri kazde produkci platit penize moc i oblibenost. Nehrajeme nahodou neco spatne? Mate na to nekdo opacny nazor nebo pripadne mohl by nekdo popsat strategii, kdy se na delniky vyplati hrat?
21.7.2018 19:35:02

Delníci
Ak to využijem na hviezdičku, tak len ako na poslednú či predposlednú... inak to je samozrejme dosť drahý špás...
Ale ono to nemusí byť zle, nikto totiž nehovorí, že každá hviezdička sa dá získať rovnako ľahko a že je získateľnosť vybalancovaná.

Takže áno, táto hviezdička je relatívne drahý špás, ale zase, keď si to človek dobre naplánuje, tak ju vie získať veľmi ľahko.

EDIT: Plus ono to má aj dosť silný príbehový prvok - delníci sú totiž naverbovaní dedinčania a tým sa nepáči, ak príliš veľa z nich zneužívaš. Preto ak zneužívaš na robotu príliš veľa domorodcov, tak klesá tvoja popularita.

21.7.2018 19:42:09 | Upraveno autorem (porovnej)

nie
ako posledna hviezda, preco nie :-) vacsina nas to upgraduje po prvu platbu, dalej uz nie

21.7.2018 20:21:31

Solo hra
Zatím jsem zkoušel jen 3 hry sólo a nějak mě to intuitivně vždycky táhlo jako první udělat hvězdu za dělníky. Pak už stačí dát produkci tak 3 krát a získat pár surovin přes setkání a máš pokrytý přísun surovin na celou hru. Rozmisťuju po čtyřech dělnících na dvě políčka. Po produkci je převezu na další dvě suroviny. Minimálně při první hře ve více hráčích mě to láká zahrát podobně.

21.7.2018 21:41:39

2 bacil
to je trosku ine, ked ti ostatni hraci tvoje suroviny vezmu, zostanes bez sily a bez oblubenosti posledny :-)

21.7.2018 22:31:37

Všechny ne
Velkou výhodou této hry je, že se dá hrát mnoha způsoby. Hlavně na začátku jsem hrál se všemi dělníky na mapě. Produkce je pak sice drahá, ale zase ji neděláte tak často. Jistě se to dá uhrát i tak, i když asi spíše v menším počtu hráčů. Po nasbírání nějakých zkušeností jsem začal hrát spíše na méně dělníků. A dokonce sám autor hry na blogu zmiňoval, že nikdy nevykládá všechny.

Taky se přikládám k tomu, že to není špatný způsob, jak získat poslední hvězdičky, i když osobně si myslím, že nejlepší je zakončit hru pohybem (co nejvíce se rozlézt), vlézt do souboje (ideálně o továrnu) a vyhrát ho. Když tímhle člověk získá poslední hvězdu, ostatní tím zároveň trochu přidusí.
---
Autor hry Velryby ničí svět

22.7.2018 22:25:05

6 hviezdiciek
a najlepsie je hrat so vzducholodami, kde sa nehra dokola len na tych 6 hviezdiciek :-)

23.7.2018 10:47:49

Vybíráme z Bazaru

Too many bones Nugget
Too many bones Nugget
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas