Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Česky nebo anglicky?

Zdravím, uvažuji o pořízení této pecky, akorát mám dilema, do které verze jít. Česká nebo anglická? Když už bych do toho šel, tak hodlám pořídit i všechna možná rozšíření. Jenže, jak jsem koukal, některá jsou u nás dostupná jen v češtině, jiné zase v angličtině... Základní hra v CZ je momentálně nedostupná, ENG verze ano... je v tom binec. Co radíte? Také je zajímavé, že CZ verze je i kolikrát dražší...
21.3.2019 12:31:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Určitě česky
Na přelomu května a června tohoto roku bude reprint základu, v češtině. Totéž možná čeká i rozšíření Invaze z dálek. Na pár e-shopech jsem rozšíření ještě našel v CZ. A co se týče nových rozšíření (nové karty Setkání + Vzestup Fenrise), tak ty budou v CZ taky na přelomu května a června. Za mě určitě v CZ, přece jen, je to lepší. :-)

21.3.2019 12:35:38

cesky
Vsechna velka rozsireni jsou (Titani) nebo budou (Fenris - kveten/cerven, Invaze - zari/rijen) dostupna v cestine. male rozsireni (Nova setkani - kveten/cerven) a asi vsechny promo karty take jsou dostupne v cestine.

v cca druhe polovine letosniho roku by mela byt vydana dalsi mala expanze - modularni mapa, coz predpokladam, ze bude jazykove nezavisle. i kdyz s tim jak se Scythu u nas dari, tak verim, ze to tady Albi take vyda.

Takze s ceskou verzi bych asi problem nevidel. pokud ale nechces cekat na dotisky, tak vse najednou muzes poridit anglicky asi okamzite.

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

21.3.2019 12:50:06

Scythe nečesky
Teď, když už i Fenris vyjde co nevidět česky, je nesmysl ji mít anglicky. Tahle hra je vlajková loď českých lokalizací, která nastartovala prodeje právě těhle drahých her v ČR. Tak ji taky podpoř a ukakž, že máš hry česky rád.
Jediné, co je v ENG, tak jsou kovový mechové, mince, krabičky a teda to nejhorší, Legendary box. Doufám, že chápeš, kam tím mířím.

21.3.2019 13:08:32

ENG
ja: vzdy a vsetko jednie v anglictine

21.3.2019 13:17:01

@mormodej
V ničem binec není, to se ti jen tak jeví. Kdyby sis o tom zjistil něco víc, tak bys přišel na to, že všechno je lokalizováno do češtiny zhruba s ročním zpožděním, ale je. Scythe je jedna z mála velkých her, která je lokalizována do češtiny se vším všudy.
Takže buď nakoupíš teď vše co je v češtině a počkáš na zbytek až to bude dolokalizováno nebo doreprintováno, nebo pokud nechceš čekat a angličtina tobě ani tvým spoluhráčům nevadí, tak si vše pořiď hned a v angličtině. Jinak je tam dost textu, takže pokud je někdo na štíru s angličtinou, tak si to dobře rozmysli.

21.3.2019 13:46:07 | Upraveno autorem (porovnej)

dejte si českou
Jednoznačně podpořit koupí českou verzi, už jen za tu snahu jakou se Albi snaží donést na trh i ty důležité rozšíření (a nezamotávají se do rétorických cvičení na téma "ekonomický model prodeje deskoherních rozšíření").

Prostě mají koule Albíci a pokud chceme aby podobné "tříáčkové" hry pro hráče v CZ vycházely tak je podobná otázka, jaká zazněla od tazatele v dotazu, zbytečná

21.3.2019 13:52:17

cz
Urcite podpor cesku verziu, aj ked teraz nie je da sa kupit na bazari, alebo to do toho maja uz dako vydrzis :) , ja mam vsetko v cz, zaklad, promo karty, invaze aj titanov, a uz sa neviem dockat fenrisa, novych stretnuti, a modularnej mapy. Nehovoriac o kovovych minciach a legendary boxu. Dokonca, ked vyslo promo k fenrisu, tak som ho hned objednal a to sa lokalizacia este neriesila, ale ja som dufal a nakoniec to klaplo :) Toto je jedina hra, kde som nasukal tolko penazi..

21.3.2019 14:20:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Díky

Díky za tipy. Nejspíš počkám a půjdu do reprintu CZ verze. Sice mám pár špatných zkušeností s českými překlady pravidel, kdy si člověk musel sehnat anglický originál, aby pochopil co tím chtěl básník říci, ale předpokládám, že tady to ten případ nebude.

21.3.2019 19:11:48

pravidla
Chyby v pravidlach boli davno opravene a ked ti nieco nebude jasne, tu na fore urcite najdes opoved. Ja som si nastudoval naprv pravidla a potom som si presiel vsetky otazky tu vo fore este pred prvou partiou a nebol najmensi problem. Robim to tak pri kazdej novej hre. Tym sa dopredu vyvarujem nejasnostiam, co by mohli nastat, lebo co nedava zmysel mne, moze nedavat zmysel aj niekomu inemu a vacsinou to tak na 99percent aj je. A dopredu uz viem ako a co :)

21.3.2019 19:25:01

CZ vs ENG
Pokud chceš hru hned komplet, tak anglicky.
Pokud Ti nevadí čekat na dotisky, tak česky. Vše vyšlo, respektive vyjde v češtině, takže v tom problém nebude, chyby v překladu v podstatě taky už nejsou, protože i těch pár malých chyb stihli opravit.
Nicméně já měl verzi z prvního tisku a nikdy jsem neměl s hrou porblém, pravidla sjou jasná a jednoduchá, vše co máš udělat, tak to je pomocí ikonkdy znázorněno na hráčské desce a desce frakce.

Takže za mne určitě kup českou verzi, už jen kvůli tomu, abys podpořil českého vydavatele. Protože čím víc českých her budeme kupovat, tak tím víc skvělých her bude u nás vycházet. Kdo by třeba před pár lety hádal, že u nás vyjde něco monstrózního jako Gloomhaven apod. :-)

22.3.2019 05:52:09

CZ Určite
Ahoj.
Podľa mňa Albi odviedlo perfektnú prácu a keď som hru hral asi 20x, tak som si nevšimol žiadnych chýb. Čo sa týka rozšírení a pod. tu tiež nevidím problém pokiaľ ti nevadí chvíľku počkať. Albi ich vydá všetky. Už sú na trhu 2, ktoré sú super a ďalšie 2 ohlásené. Je to jedna z ich najlepších hier vôbec nie len podľa mňa. Keďže sa jej aj takto parádne darí tak by som sa nebál ani dotlačení a pod. pretože základná verzia sa už minimálne raz vypredala všade a pekne ju dotlačili :)
Navyše ja rád podporujem české vydavateľstvá pretože fakt prinášajú úžasné hry.

26.3.2019 11:13:57

4. dotisk
Myslim ze toto je uz stvrty dotisk, ja som kupil druhe vydanie (mam to na eankode vzadu na krabici) tu na bazare niekedy v polovici roku 2018 (uz vtedy bola vypredana) s tym, ze sa mi nechcelo cakat do septembra 2018, na kedy bol ohlaseny treti dotisk. Z toho mi vypliva, ze toto je dokonca 4. print :)

26.3.2019 11:32:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Cesky

Urcite Cesky,
uz len pre to aby Albi a ostatny vydavatelia vydavali coraz castejsie taketo pecky
nevraviet o tom ze albi ma aj kvalitny servis ku hram v pripade ze nieco nemas v krabici tak ti to poslu

26.3.2019 12:54:49

Už pořízeno!

Tak dnes jsem narazil asi na jeden z posledních kusů v CZ v krámku Albi u nás v UL... Děkuji všem za názor, podpořil jsem češtinu :)

26.3.2019 16:47:02

tak
Tak super, tesime sa s tebou, prajem vela zabavy s touto super a krasnou hrou..

26.3.2019 17:05:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Cleopatra and the Society of Architects
Cleopatra and the Society of Architects
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas