Sabotér - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 10
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, strategická, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Andrea Boekhoff
Frederic Moyersoen
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

nugety pro sabotery

Ahoj, sabotéři dostávají po vyhrání hry 3 nugety - v jaké formě ? Pokud je to možné, vždy na jedné kartě (karta se třemi nugety) ? Nebo povinně na více kartách (např. 1 karta se dvěma nugety plus 1 karta s jedním nugetem) ? Díky za odpověď.
2.1.2016 15:11:01

dle svého výběru
Nemám teď pravidla u sebe, ale pokud se nepletu, tak si sabotéři mohou vzít svou odměnu v kartách dle svého výběru.

Nejlepší je samozřejmě vzít si kartu se třemi nugety, protože pak je menší pravděpodobnost, že se dostane do výběru případného dalšího vítězství trpaslíků.

2.1.2016 20:48:40

Ono je to asi jedno
protože ve hře jsou pouze 4 karty se třemi zlatými nugetami, takže je-li ve hře více sabotérů a ti vyhrají, každý si vezme přesně 3 zlaté nugety. Takže si buď vezme kartu se třemi nugetami (což je samozřejmě nejlepší vzít hned na začátku, aby ti ostatní v dalších kolech neměli takové štěstí na trojité zlato) a když už to nejde, tak si vezme tolik karet, aby celkový počet zlatých nuget byl 3. Vítězem po 3 kolech je pak hráč, který má nejvíc zlatých nuget.

2.1.2016 22:59:29

pozn.> Ve hře jsou jen 4 sabotéři, takže v případě jejich vítězství v prvním kole si každý může vzít kartu se třemi nugety. - ikaros104

Nevím, zda se pamatuji správně,
ale pokud vyhrají trpaslíci, vezme se tolik karet nugetů, kolik je hráčů trpaslíků + 1 a z těchto karet se losuje pro každého trpaslíka jedna, přičemž ten, který dorazil k pokladu, má jednu kartu navíc. Losuje se nugety dolů, takže není jisté, kolik nugetů kdo dostane.
Takéž, vyhrají-li sabotéři (sabotér), dostanou tolik karet, kolik je hráčů trpaslíků +1 a tyto mezi sabotéry rozdělí. Pokud byl jen jeden, bere všechny karty sám.

3.1.2016 13:35:31

špatně> Tohle platí jen pro kopáče, ne pro sabotéry. Ti jsou odměňování pevně třemi nugety pro sabotéra. - Wolfsen

špatně podruhé> A pokud vyhrají kopáči, berou tolik karet nugetů, kolik je celkem hráčů - takže někteří hráči dostanou 2 karty s nugety (záleží, kolik bylo ve hře sabotérů). - mblatny

doplnění> A nelosuje se, ale hráč si vybírá. - mblatny

dělení> a v druhé verzi pravidel je to zase jinak - bere se tolik karet, kolik je ZLATOKUPŮ a již ne hráčů, viz vedle v diskusi... - Pelly

Rozdělení
1 sabotér dostane 4 nugety
2-3 sabotéři dostanou každej po 3

3.1.2016 15:53:42

Vybíráme z Bazaru

Schotten Totten
Schotten Totten
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas