Rune Age - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Fantasy Flight Games
Galakta
Autoři: Corey Konieczka
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Triumfální návrat drakopánů

Autor: Wolfsen | 1 hodina 10 minut | 29.12.2011 | 3

Hra: Rune Age

Hráči: puclik, Wolfsen, ZdenT27

Osoby a obsazení (a pořadí tahu)

Waiqar Nesmrtelný - Wolfsen

Daqanští pánové - puclik

Uthuk Y'llan - ZdenT27

Drakopáni - Rune Age

 

Dějství první

Waiqar Nesmrtelný po mnoha letech vystoupil ze své izolace v Zemi mlh a ve svém tažení proti nastávající hrozbě dobýval jedno město za druhým. Jak Svobodná města, tak města Daqanských pánů či ta porobená Uthuky. Jeho armáda rostla s každým padlým nepřítelem a jeho vliv byl brzo tak velký, že jeho vojska byla ochotna pod vedením démonů ujít sebedelší vzdálenost bez odpočinku a jejich bojový ryk strašil nepřátele na míle vzdálené.

Waiqar se narozdíl od svých soupeřů nezdržoval s porážením menších drakopánů, jako třeba Mithrilina a vyhnul se tak pomsty drakopána Tzeitze a odrazil dokonce i pustošivý útok mocného Khorgarda. Pustiny Uthuk Y'llan naopak Khorgard sežehl na popel.

Waiqar však ve své pýše začal hromadit bohatství a přehlédl i zbrojící Daqanské pány. Kostlivci obtěžkáni zlatem už nebojovali tak výkoně jako dřív a souhra Daqanské pěchoty jízdy i těžkých obléhacích strojů spolu se zákeřnými drakopány Phrynelexem a Ghoxem brzy vykonaly své a Waiqar se poroučel do propadliště dějin.

Dějství druhé

Ať už to byla závist, nenávist či ctižádost co hnala Daqanovy věrné proti Nesmrtelnému, válka ve stinu dračích křídel vyčerpala tuto poslední baštu dobra příliš, aby dokázala nabrat sílu k porážce drakopánů. Malý záchvěv naděje přišel, když druhý útok Khorgardův směřoval pouze na Uthuk Y'llan, ale brzy měla vyčerpaná země Ztraceného krále poslední zoufalý pokus - útok na Pána drakopánů. Chybělo málo, ale bez pomoci krve drakopána Margatha byl útok odsouzen k neúspěchu.

Uthukové si mezitím počíhali právě na mocného Margatha, ale i když útočili ze zálohy, nenechal se drakopán zaskočit a pobil mnoho barbarských berserků. I tento útok skončil neúspěchem.

Třetí vlnu útoku drakopánů začal Phrynelex. A tím pohasla veškerá naděje doposud svobodných ras na vítězství. Drakopáni opět ovládli Terrinoth.

Odehráno v: Hradec nad Moravicí (Okres: Opava)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Queenz
Queenz
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas