nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Root

Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Leder Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Vzpoura a uzatváranie aliancie

Pri vzpoure pri Aliancii lesního lidu treba dodržať uvedené kroky? Bez odstránania žetónov súpera si nemôžem postaviť základňu?
A ak niekto hrá na dominanciu, ktokoľvek môže kedykoľvek vstúpiť do aliancie? Nedá sa to zablokovať?

4.6.2019 23:35:22

?


Myslis Poboureni, nebo Vzpouru? Poboureni se vaze na zetony sympatie, vzpoura na to, jestli mas volnou zakladnu na desce. Ano, Vzpoura je silna vec, ale jde v podstate udelat jen 3x,pokud ti nekdo nevrati zakladnu zpet na desku

0 | 5.8.2019 19:05:06

moje chyba > Jasný popletl jsme to, samozřejmě jsem myslel vzpouru.. a díky za upřesnění :* :) - SteveMute

...> Nevim, jestli si MuteSteve neplete Vzpouru a Poboureni, podle me jo, protoze Vzpoura je OP ale omezena na 3 - Pepsson

aha> jestli se bavime o vzpouře, tak ta je samozřejmě vázaná na nepoužitou základnu, což je mimochodem také napsáno v pravidlech hned jako první krok u vzpoury: Vyberte si mýtinu. Musíte vybrat sympatizující mýtinu se symbolem odpovídajícím nepostavené základně. - Yedle

stevemute

Jak to hrajeme my? Hrajeme to podle pravidel:

8.2.6 Pobouření. Kdykoli jiný hráč odstraní žeton sympatie
z mýtiny nebo přesune své bojovníky na sympatizující
mýtinu, musí položit jednu kartu se symbolem
této mýtiny ze své ruky do zásoby Stoupenců Aliance.
Pokud tento hráč nemá v ruce vhodnou kartu,
ukáže karty ve své ruce hráči Aliance a ten pak dobere
kartu z dobíracího balíčku a přidá ji do zásoby
Stoupenců.

Názvosloví. Jako sympatizující mýtina se označuje
mýtina se žetonem sympatie.
___
redaktor Deskofobie

0 | 5.8.2019 18:10:25

doplnění otázky

rozumím že netřeba čekat na mýtině na komponenty, ale zajímá mě zda jde dělat pobouření i bez základy?

osobně jsem si říkal že základnu k tomu musím mít a ostatní věci jsou moje chyba (nepřátelské komponenty, důstojníky atd.)

jak to hrajete vy? přišlo by my hodně OP možnost dělat pobouření takřka v neomezeném počtu.

0 | 5.8.2019 18:06:51

odpovede

ahoj, netreba v tom hladat komplikacie :)

Keby bolo nutne odstranit zeton(y), bolo by to tam vyslovne napisane. Jednoducho si tam das zakladnu, a vsetci superi budu vyhnani, ak tam vobec nejaki su.

Prikladom je rozsirovanie sympatii - musis mat karty stupencov, inak nemozes sympatiu sirit. U zakladne taka formulacia typu "musis" nie je.


----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

0 | 5.6.2019 13:25:26

dominancia


A pri vzpoure ALL teda nemusí mýtina obsahovať nepriateľské žetóny, aby som si dal základňu. To by bolo náročné urobiť.
Ak chce Tulák uzatvoriť koalíciu pri zahraní karty dominancie s hráčom s najnižším počtom VB, môže tento hráč koalíciu odmietnuť?

0 | 5.6.2019 08:39:25

.> Jestli se do toho můžu vložit, tak ano, v české verzi by se to ještě dalo vylepšit - úplně exaktně by tam možná mohlo být "Pokud se na vybrané mýtině nacházejí komponenty soupeřů, odstraňte je." Nicméně Tě můžu ujistit, že tam opravdu žádné být nemusí. THEN vyjadřuje časovou posloupnost dějů, v angličtině by tak jinak bylo něco jako "Only if you did".
V tomhle souhlasím s Vojtou, že v tom trochu hledáš vědu ;) - Kew

žiadne hotovo> -pokiaľ je tam slovo THEN, znamená to, že niečo musí predchádzať. Akákoľvek iná interpretácia je nesprávna a hráš to správne iba preto, lebo sa riadiš intuíciou, alebo citom pre mieru. Alebo ti niekto povedal, ako to máš zahrať.
Ešte raz dík a pekný deň
- Llano

...> Bud jsi zacatecnik s komplexnejsimi hrami a nebo v tom zbytecne hledas problemy.

III Resolve Effect. Remove all enemy pieces in the
chosen clearing. Then, place the base matching
the clearing there, and place warriors there
equal to the number of sympathetic clearings
matching the base’s suit. Finally, place one
warrior in the Officers box. (Remember to score
one victory point per token and building removed.)

Nikde tu neni psane, ze tam musi byt nepratelske figury/zetony, proste je mas odstranit. Pokud tam nejsou, neni co odstranovat. Hotovo.

Neber to tak vazne, je to vcelku primocare :-) - Vojtech Musil

...> pravidlá nie sú napísané úplne exaktne, napr. pri Vzpoure nie je jasné, či to treba všetko dodržať , (a vzpoura sa nedá vykonať), alebo si hráč za ALL môže vybrať, čo sa mu hodí/čo môže urobiť.
každopádne ďakujem - Llano

...> Ne, souper tam nemusi mit warriora nebo podobne.

Nemuze odmitnout koalici (nebo nepamatuji si, ze by tam nejaka takova moznost byla), krom toho si myslim, ze to je pro daneho cloveka i vyhodne, ze mu nekdo (vagabond) pomuze a budou dva.

Nechapu, co porad lidi resi a hledaji skulinky atp. Na tech prehledovych deskach je vse jasne napsane, proc v tom porad nekdo neco hleda. Detaily jsou potom v pravidlech k jednotlivym frakcim. Kazda frakce ma jednu stranku. - Vojtech Musil

Aliance

Alianci uzavira jenom tulak. Vzpoura se ho vudec netyka, neni to warrior a nemuze byt odstranen z boardu (stejne jako neplati alianci, kdyz se pohne na jeji sympatickou mytinu)

0 | 5.6.2019 08:01:28

...

Nejsem si jisty jestli chapu tvoji otazku.

Aby aliance spustila vzpouru musi mit na mytine zeton sympatie a utratit dve karty podporovatelu dane barvy. Jestli na mytine nekdo je, je fuk. Pripadne nepratele zmasakruje a nakonec si tam soupne zakladnu a vojaka/y.

Druhou otazku nechapu vubec. Jakou alianci? Kdyz zahrajes kartu dominance tak se vzdávás moznosti vyhrat na 30vb, ale vyhrajes na podminky area control dle zahrane karty dominance. Mozna si to pletes s tulakem, ktery nemuze vyhrát na area control, jelikoz nikdy nic neovlada, proto jde do spojenectvi s frakci ktera ma nejmene bodu. (Pouze pri hre 4+ hracu)
___
redaktor Deskofobie

0 | 5.6.2019 00:47:12