Root - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes Games
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Volba führera

Jak při hře za Orly přistupujete k volbě vůdce?
Já jsem zatím přišel jen na strategii, že mrknu na 3 karty, které jsem dostal do začátku a pokud mezi nimi není ptačí karta, tak volím vůdce, který má vezíra na stavební akci. Pokud tam je ptačí karta, tak volím jiného a v prvním tahu dávám ptačí kartu na stavební akci. Přijde mi totiž, že bez stavění od prvního kola je to v háji. A navíc bez postavených 3 hřadů mi večer chodí jen jedna nová karta, tak je celkem malá šance, že přijde zrovna ptačí.
No a cpát do staveb cokoli jiného než ptačí kartu jsem se zatím neodvážil.
17.7.2019 13:31:06

Charismatického nebrat
Mně připadá jako nejhorší vůdce s vlastností Charismatický (při každém verbování umisťujete dva bojovníky namísto jednoho).

Jednak mi příjde nejsnazší umístit na začátku tahu kartu do akce verbování, protože stačí ovládat dvě různobarevné mýtiny a tři čtvrtiny karet se rázem dají využít k verbování. A s tímto vůdcem prakticky můžete do verbování umístit už jen jednu další kartu, jelikož jeden vezír se do verbování umisťuje na začátku hry. Protože když tam budete mít tři karty, tak během tří kol byste museli na plán umístit 18 z 20 orlů, což je skoro jistá cesta, jak upadnout do chaosu. A i když se to možná nezdá, je velký rozdíl upadnout do chaosu na začátku svého tahu během verbování nebo na konci během stavění.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

17.7.2019 14:17:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Charismatický
Zas na druhou stranu, když ho zvolíš, tak Ti na první kola stačí jedna další karta do verbování a můžeš místo toho přidat třeba do bitev. Jednak víc uškodíš protihráčům a taky budeš víc umírat, takže materiál pro verbování bude.
Spíš mi přijde, že se to opět točí kolem stavění. Když zvolíš charismatického a na ruce nebudeš mít ptačí kartu, tak buď nebudeš stavět vůbec, nebo riskneš stavbu na konkrétní mýtině. A to mi připadá jako velké riziko.

17.7.2019 14:38:48

Materiál pro verbování a více karet do bitev
Jenže v úvodních kolech bojuješ v podstatě pouze s Markýzou a většinou na mýtině, kde má jen jednoho bojovníka. Takže tvoje ztráty budou buď nula nebo jedna. A když vrazíš hned zkraje dvě karty do bitev, tak na sebe akorát upleteš bič, protože pokud by to nebyly dvě modré karty, tak už ve třetím kole budeš mít problém zaútočit na mýtinu v té správné barvě. Takže se velmi rychle dostaneš do situace, kdy nebudeš moct umístit žádnou kartu do verbování ani do bitev a rvát je do stavění je taky nesmysl. Podle mě je Charismatický jediný vůdce, se kterým se nedá odehrát celá partie, aniž by hráč upadnul do chaosu.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

17.7.2019 15:10:25

Chaos
Tak ono nemusí být vůbec na škodu jednou za hru do chaosu upadnout. Mít s Charismatickým na desce všechny bojovníky a třeba 4 hřady a upadnout do chaosu může být vítězná strategie. Schválně vyzkouším.

18.7.2019 10:33:54

Praxe
Tak po pár hrách s počátečním Charismatickým vůdcem konstatuji:
Pokud na to má člověk karty, tak je to nejlepší volba do začátku. V prvním tahu dám kartu rohové mýtiny do Pohybu a kartu mýtiny, která 2x sousedí s mojí rohovou mýtinou, do Staveb. (Případně jednu nahradím Ptačí kartou, pokud některou z nich nemám.) V dalším kole dám další do Verbování a do Pohybu. Ve 3. kole další do Staveb s kartou mýtiny, která jako 3. sousedí s mojí rohovou. Cíl je upadnout do chaosu na konci 4. kola během Stavění. V tu chvíli budu mít v lese ideálně 5 hřadů a 20 bojovníků. Ideálně odečtu 3 body za chaos, volím Velitele a všechny zválcuju jak parní válec. :-D

31.7.2019 20:04:49

Varouch
hraješ sám bez soupeřů, že to máš tak krásně nalajnovaný? :-)

31.7.2019 21:05:26

MM
S Mechanickou Markýzou 2.0. Ideálně to nikdy nevyjde. Ale nalajnovaný to mít můžu.

31.7.2019 21:07:33

Vybíráme z Bazaru

World of Warcraft: Desková hra
World of Warcraft: Desková hra
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas