Root - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes Games
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

co s tulakem?

Mohl by mi prosim nekdo zkuseny poradit, co mam delat pri hrani tulaka, kdyz souperi nevyrabi vubec zadne predmety, coz kvuli nestastne konstelaci ukolu vede k tomu, ze nejsem schopen je plnit (protoze potrebne predmety vubec nevstoupi do hry)?

Udelat si z ostatnich frakci nepratele a utocit na ne i s jedinym mecem? Davat jedne frakci, asi te nejslabsi, karty "jen tak" i bez ziskani predmetu a za to inkasovat body? A ta nejdulezitejsi otazka - v kterem momente prejit ze strategie "cekani na predmety" na nejakou tu alternativni? Melo by toto nejakou sanci na vitezstvi, nebo to muze tulak bez predmetu od souperu rovnou zabalit?
12.7.2019 12:12:28

...
Je to situacni, ja bych se pokusil prohledat vsechny ruiny a nasel kladivo. Cimz si muzu nejaky predmet vyrobit sam. Mezi tim pomahat jedne frakci a inkasovat body timto. Podle odvahy muzes jednu frakci znepratelit a inkasovat body z ni
___
redaktor Deskofobie

12.7.2019 12:19:38

@Yedle
Ruiny jsem samozrejme prohledal vsechny a kladivo nasel, jenze mi to bylo prd platne, nechodily karty. S tim kladivem jsem si postavil aspon kusi a konvicku (aneb co jsem si nepostavil nebo nenasel, to jsem nemel). Dva ukoly vyzadujici dva mece byly nesplnitelne celou hru.

V pulce hry jsem diky te kusi a startovni pochodni mohl splnit aspon jeden ukol, ale to uz bylo tak, ze jsem musel hasit pozar a neustale pochodni vyvolavat boj proti orlum a s kusi likvidovat orly a pokusit se je uvrhnout do chaosu. Lec to bylo marne, nakonec jsem proste orlovi dal karty, cimz jsem mu pomohl vyhrat na 30 bodu... a tulak s 12 body... byl druhy... pred kockami a jestery. Asi se samozrejme neni potreba rozepisovat o tom, ze to jesteri a kocky podelali uplne, ale jde mi o to, jestli to tim zaroven nepodelali i me. Proste jestli to byl kingmaking, nebo jsem mel neco udelat lepe.

12.7.2019 12:39:25 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Tak ja vyhral za tulaka i kdyz jsem nebral karty od ostatnich. Vyrabet se daji i s kladivem z ruin, za vyrobeni dostanes body, dalsi body za questy a odstranene zetony z mapy...tech cest je hodne

12.7.2019 12:39:29

stady
V tomto pripade si myslim, ze to podelal hodne i zbytek hracu. Jestli jste vsici meli pulku toho, co ptaci, tak je nekde chyba. Kor kdyz si myslis, ze jsi na tom byl spatne a pritom jsi byl bodove vlastne druhy nejlepsi.

Ostatni sice uvadeji, ze moznosti je hodne, ale jak pises, kdyz ti nikdo nekraftuje a nechodi ti karty, tak toho taky moc nezmuzes. Kdybys na tom byl jooo krizove, tak se pridruzit k nekomu... :-) Ale to asi taky nebyla moznost teto hry. Dulezite je porad hlidat ostatni, co delaji a spolecnymi silami nedopustit, aby se jeden naprosto rozejl.

12.7.2019 12:46:25

stady
Z takového popisu se těžko usuzuje ale myslím si že cest vede vždycky dost, někdy horších ale uplně zamrznout bys neměl.

Ale už sem byl taky svědkem hry, kdy dva hráči při hře v 5ti a ve snaze napravení "počáteční chyby" zazdili půl hry ostaním a pak nám bobři/vydry utekli s bodama, a nešlo je už zastavit. A já jsem tam s alliancí jen přcmrndával. Ale i tak mě to bavilo, kdyby se probrali o kolo dřív rozpoutal bych peklo rebelií :D

12.7.2019 13:10:06

hm
Byli to zacatecnici, nebo to proste posrali? :-) Mozna bych vyzkousel stejnou hru uplne ve stejnem slozeni a zkuste to zahrat jinak...

12.7.2019 16:12:59

Tinker
Já hrál za tuláka Tinkera - ten si umí pochodní vytáhnout určitou kartu z odhazovací balíku - a tím si vzít předměty, které si sám vyrobím kladivem se kterým ještě Tinker začíná (+ druhé z ruin).
Díky tomu jsem byl nezávislý na výrobě předmětů soupeřů a vyráběl si věci sám.
Jinak obecně když nějaký předmět potřebuješ, je dobré "podstrčit" kartu s předmětem hráči, který ho zvládne se svými aktuálními zdroji vyrobit a pak si předmět od něj vzít.

Z mé zkušenosti mi připadá, že pro tuláka jsou konvička a peníze naprosto nejzásadnější předměty.

17.7.2019 10:46:50

Podstrceni karet
Jo, to jsem samozrejme udelal hned v prvnim kole, kocce jsem dal kartu (tusim kladivo), ktere mohla hned postavit. Ale karta s kladivem hned nato skoncila v odhazovacim baliku.

17.7.2019 14:34:59

výběr tulaka
Z toho co píšeš mi přijde podstatné, jakého jsi měl tulaka a zda výběr odpovídal zkušenostem tvých i hráčů.
Například já hrál za tulaka prvně (celkově hru v podstatě také poprvé) a ostatní hráči též neměli moc nahráno. Z toho jsem dedukoval ze chci tulaka co potrebuje o neco mene interakce s ostatními - (kutil nebo zalesak se jmenuje) zacina s kaldivem a muze si vzit kartu s odhazovaku (=predmet co potrebuju).
Skoncil jsem s 25 body (ptaci 30 a ostatní kolem 15), vyměnil jsem dohromady 3 předměty, které jsem ani moc nepotřeboval a výměna určite nebyla moje nejsilnější strategie.

5.3.2020 17:53:44

Vybíráme z Bazaru

Descent: Legends of the Dark
Descent: Legends of the Dark
Akt. cena: 90 €
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas