Room 25 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: undefined
Vydavatelé: Matagot
Autoři: François Rouzé
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Pár dotazů

1. Co se děje,pokud dojdou žetony posunu místností. Podle všeho je jich potřeba 8 k posouvání všech sloupců a všech řádků ?

2. Jak se řeší situace při hře dvou hráčů, pokud jednomu hráči jedna ze dvou postav zemře a ta druhá zbývající hnije v base ?

díky za odpověď
8.12.2015 21:46:51

re
1: nedojdou, po úspěšném kole (každý odehraje své dvě akce) se žetony vrací zpět k hráči. Myslím, že žetony složí jen k tomu, aby nedošlo k patové přetlačované.

2:z basy se dá dostat i jiným způsobem, stačí místnost "dotlačit" k centrální místnosti a pak se dá vyjít přes ni, aniž by v ní kdokoliv byl.

9.12.2015 22:36:22

žetony posunu
S tím, co píše Mephisto, bych tak úplně nesouhlasil. My to hrajeme tak, že žetony směru posunu zůstávají na místě až do konce hry - tedy řada se do konce hry posunuje už jen jediným směrem.

Nicméně v pravidlech to přesněji definováno není...

4.3.2016 10:49:45

Omezeni posunu na jedno kolo
Je pravda, ze v pravidlech neni explicitne napsano, ze se maji zetony na konci kola uklidit. Nicmene to vyplyva z pravidel samotne akce Posun, cituji:

2. výjimka: Řada může být v jednom kole posunutá několikrát, ale vždy jen ve směru udaném žetonem směru při prvním posunu.

Je tedy jasne, ze omezeni posunu plati jen v jednom kole a tim padem dalsi kolo uz omezeni neplati a je mozno zetony posunu sklidit.

Neprimo to plyne to i z poctu zetonu v krabici - je jich 6 tj. pro kazdeho hrace prave jeden (tak aby vsichni mohli v danem kole posouvat ruzne rady). V rozsireni jsou pak dalsi dva (protoze s rozsirenim lze hrat az v 8 lidech).

4.3.2016 11:22:59

...
Přesně tak, žetony s šipkami se na konci kola dají pryč a nové kolo je možné posunovat jinak. Pokud by zůstaly, bylo by pro hráče jednodušší kalkulovat, když by věděli, že řada se může posunout jen jedním směrem.

V závěru hry, kdy se odhalí room 25 si to pak už vůbec nedokážu představit. Tam obvykle (aspoň u nás) hraje blokování přesunů dost zásadní roli, v mnoha případech. A mít už ty směry pevně dané z předchozích kol mi přijde jako nesmyl. Ochudíte se tak o hodně taktizování a hlavně zábavy.

4.3.2016 12:10:37

jo jo jo
Přesně jak píše Behe.. toto zodpovídal na BGG přímo vydavatel který vlastně jinými slovy řekl co řekl Behe v příspěvku :o)

4.3.2016 14:12:13

Žetony posunu
V pravidlech revidované verze je to už doplněno.

4.3.2016 16:52:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Keltis - Das Orakel
Keltis - Das Orakel
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas