Rising Sun - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Kingmaking, či taktická chyba?

Autor: Kanic | 3 hodiny 0 minut | 11.6.2019 | 0

Hra: Rising Sun

Hráči: Kanic a 3 neregistrovaní

Minulý týden jsme se rozhodli pro partii hry Rising sun. Já a ještě jeden hráč jsme hru hráli podruhé, zbylí dva hru ještě nehráli. I když jsem měl jednu partii už za sebou, bylo to dávno a musel jsem si pravidla oživit. Nicméně znát pravidla neznamená hru umět dobře strategicky hrát. Výběr klanů byl následující: želva, vážka, lotus a já za ryby. Za ryby jsem hrál poprvé. První dvě období všichni hráči postupovali víceméně společně, nikdo neměl větší bodový náskok. Já se celou hru snažil jít po penězích, abych maximálně zužitkoval svou vlastnost klanu. Proto jsem kupoval válečná vylepšení poskytující peníze před válkou a snažil se získat přízeň boha Cukujomi, který poskytuje dvě mince. Bohužel mimo léta se mi to moc nedařilo. Výborně se ve hře zorientoval modrý hráč, který hrál hru poprvé, cpal se všude s vojáky a úspěšně páchal seppuky. Díky tomu se před podzimní válkou dostal o dost bodů napřed. Vypadalo to, že hru vyhraje, a my zbylí tři si rozdělíme druhé, třetí a poslední místo, jelikož jsme byli pár bodů od sebe. Na herním plánu ležely poslední tři žetony provincií v tomto pořadí: fialová, zelená a červená. Stav byl následující: já jsem měl ve všech třech provinciích po dvou vojácích ale jen pár mincí. Želva na tom s penězi nebyla o moc lépe ale sázela na obrovskou převahu vojáků, pevností a monster v zelené a červené provincii. Lotus měl na rozdíl od nás asi pětadvacet mincí, několik roninů a asi dvě figurky ve fialové provincii. Bylo tedy jasné, že poslední dvě bitvy o zelené a červené území mezi mnou a želvou budou klíčové vzhledem k tomu, že lotus čekal poslední boj, ve kterém má k dispozici o dvacet minci více  a tudíž si žeton urve pro sebe a získá druhé místo. Tušil jsem, že mě lotus bude chtít přebidovat na roniny aby si žeton urval, vsadil jsem proto jednu minci na seppuku. A vyšlo to, i když to bylo pouze pár bodů. Co jsem ale netušil, že lotus vsadil na bojovou destičku úplně všechny mince. A jelikož jsem byl jediný protivník v boji, všechny mince šly v rámci válečných reparací ke mně. Želvě spadla čelist. Najednou jsem měl do posledních dvou bitev přes třicet mincí. Pokud bych hrál za jakýkoli jiný klan, bylo by mi tolik peněz k ničemu. Jako ryba jsem je však mohl použít jako roniny a Želvě byla rázem převaha figurek k ničemu. Nakonec jsem místo posledního drtivě vyhrál a to se 73 body, druhá vážka měla 56. Předposlední byl lotus a poslední skončila ubrečená želva. A určitě mi k vítězství nechtěně dopomohl lutus, který byl schodou okolností po celou hru se želvou v alianci. 

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Jasna takticka chyba
Lotus ma prevahu cca 20 minci a Rybam staci 1 mince na vyhru seppuku? Ehm, to je opravdu velka chyba.
Navic dalsi chyba od Zelv a Vazek. Mely do te fialove provincie s Rybama a Lotusem poslat aspon jednoho panaka prave pro ziskani valecnych reparaci. Vazkam by sice byly ty penize k nicemu, ale sebraly by je Rybam, coz, jestli jsem dobre pochopil, by se nakonec ukazalo jako klicove.
Casem nasbirate zkusenosti ;)

11.6.2019 23:17:46

Re
No lotus vsadil vse co mel pulku na roniny a druhou pulku na basne aby obe veci mel jisty. Na To ze me pak naboostuje jaksi zapomnel.

12.6.2019 14:40:22

Vybíráme z Bazaru

Deus
Deus
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas