Rising Sun - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Hra ve třech hráčích

Ahoj, hrál někdo tuto hru pouze ve třech hráčích a podělil by se o dojmy? Případně poradil, jak hru upravit, aby ve třech byla hratelňejší? Děkuji.
27.9.2020 16:04:47

ve 3
Ve 3 z té hry dostaneš mnohem méně než ti ta hra dá ve 4 či 5. Pokud si to nějak neupravite tak je víceméně jasný scénář - dva vytvoří alianci a třetí hraje zrady, kterými se je bude snažit dohnat.

Možnost je předem si říct, že se hraje bez aliancí, nebo dva hraci ji nesmí mít 2x po sobě.

Na druhou stranu ve 3 pěkně vyniknou Nespoutaní bohové, kteří jsou uz v 5 skoro nehratelni. Ve 3 je člověk schopný to všechno uhlídat.

Suma sumárum hrát to většinou ve více a občas ve třech je v pohodě. Koupit to s tím, ze hrajeme pouze ve třech je vcelku hloupost a raději bych vzal jinou hru (např. Lords of hellas jsou ve 3 ideální).

27.9.2020 20:06:03 | Upraveno autorem (porovnej)

ve 3
Ve trech je to hratelne uplne v pohode. Hraje se proste jinak nez v sesti. Vyhodou je, ze je to docela rychle odehrane. Souboju na konci rocnich obdobi je jen pet a kalkulujes jen proti dvema souperum, takze to mnohem rychleji odsypa. Zase nekdo muze citit jako nevyhodu, ze na mape neni takova trenice, zalezi na preferncich kazdeho hrace.

To, ze jeden clovek je mimo alianci, neni vubec na skodu. Koneckoncu se muze klidne stat, ze neni uzavrena zadna aliance a vsichni tri hraji na sebe, i kdyz vetsinou je to tak, ze se dva spoji proti tomu, kdo ma v dany moment nejlepsi pozici (a aliance tak funguje jako catch-up mechanismus).

V aliancich je asi nejvetsi strategicke uskali Rising Sunu obecne, v jakemkoli poctu hracu, jenze ne kazdy hrac si to uvedomuje - nehnat se do aliance za kazdou cenu, kdyz je pro me nevyhodna, tak radsi zustanu sam, proc bych mel pomahat souperi mnohem vic nez sobe.

27.9.2020 22:51:35

počet hráčů
Rising Sun je podle mě ideální v 5ti, příp. 6ti hráčích (bez Fox clanu resp. Daimyo boxu mi přijde, že ta hra není plnohodnotná). Souhlasím s názorem, že hratelné to je, ale bude to jiné, ale kupovat to vyloženě pro hraní ve třech to asi není ideální.

Velice podobné, malinko méně kopmlexní, ale ve třech naprosto parádní je Blood Rage.

27.9.2020 23:41:04

ad Ellenar
Já to mám přesně naopak, RS je lepší v méně hráčích, protože na konci ten soubojový systém může být na dlouho a tím pádem pro nezapojené hráče pěkně prudný. Dokonce jsme zavedli časový limit na rozhodování. Takže ve 3 paráda (udělali jsme si modifikaci i pro 2). Naopak BR jinak než v 5 hrát nechci, protože teprve v 5 je to pořádný nátřesk a boj o každé území.

28.9.2020 09:03:34

počet
Já hral v 6 jednou a bylo to utrpení, nikdy více. Nejčastěji hrajeme ve 4, ale hrál jsem i dvě hry ve 3 hráčích a můžu doporučit, hra je to trochu jiná, ale časově to vychází fajnově a za mě naprosto plnohodnotný zážitek.

28.9.2020 10:22:28 | Upraveno autorem (porovnej)

100 lidí, 100 chutí
Já hrál pouze 4 a více, odehráno alespoň 20 her a úplně nejlepší je dle mého názoru 5 hráčů, poté 6 a nakonec 4. Méně si nedokážu představit. Časově mě to příjde téměř totožné, vždy kolem 3 hodin, respektive takový je můj průměr dle appky. Hrajeme vše krom slunečního a měsíčního klanu. KS edice.

29.9.2020 22:22:54

Ve třech

Ve třech si vice zahrajes. Mas vyber vzdy bud tri nebo dve akce za obdobi. Na kazdeho se dostane s prvnim hranim mandatu, tedy kazdy ma v jednom z obdobi tri akce. Kdyz se hraje ve vice na nektere se tato vyhoda nedostane. I pri nizsi cti muzes urvat aspon nektereho z bohu. I kdyz nejsi v alianci muzes slusne zatapet, protoze treba zrada ovlivni oba dalsi. Vetsi smysl ma i sklizen diky volnejsi mape...ja ve trech hraju nesjcasteji a protihre 4 nebo 5, ktera mam take vyzkousene, to nepovazuju za nikterak horsi zazitek.

3.3.2021 09:36:10

3 hrái Best
Ve 3 hráčích je asi hra nejlepší. Časově je to mnohem rychlejší a člověk nečeká půl hodiny na tah. Hra je mnohem více strategická. Je strašně znát kdo s kým je v alianci, skvěle to funguje. Na rozdíl od 6-ti hráčů což je celkem nehratelné.

Za mě rozhodně ideální počet a asi i nejvíc vynikne strategie a hra má super flow.


Vzumm

3.3.2021 14:13:05

Vybíráme z Bazaru

Keltis - Das Orakel
Keltis - Das Orakel
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas