Res Arcana - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Thomas Lehmann
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Počet tahů, když druhý hráč hru pozastaví

Když jeden hráč vynechá svůj tah, má druhý neomezený počet tahů? Hru hrajeme ve dvou, takže by toto znamenalo, že teoreticky při správné kombinaci vyložených artefaktů může druhý hráč hru sám dohrát a vyhrát (na začátku tahu posbírá esence a v rámci akce si za ně vezme díky artefaktu zlato. Toto opakuje tak dlouho, dokud nekoupí všechny monumenty). Na druhou stranu pravidla neříkají, že pozastavení tahu jednoho hráče ukončuje celé kolo. Z toho by se dalo vyvodit, že při hře 4 hráčů, když jeden pozastaví svůj tah, zbylí 3 mohou pokračovat v rámci daného kola, dokud jim zbývají akce k zahrání, což by dávalo smysl. Opačně - pokud by pozastavneí tahu jedním hráčem ukončilo celé kolo pro všechny, mohl by takto jeden hráč blokovat ostatní. Víte si s tím rady, jak by toto mělo být?

9.8.2021 12:12:33

Moc nechápu, co je pozastavit. Hráči se ve svých tazích střídají, a když jeden hráč pasuje, tak ti zbylí hrají do té doby, co chtějí a mohou. Poté, co pasují všichni, končí dané kolo a v rámci jeho závěru se kontroluje, zdali někdo už získal 10 bodů a je konec hry.

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

9.8.2021 13:03:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@DrPepperPhD Hele mám pocit, že to nehrajete správně. Esence se berou jen na začátku kola a berou je všichni. Pak všíchni dělají akce, utrácí esence, vykládají karty atd. Jeden většinou skončí dřív (taktika, nebo nouze) a další dohrávají. Mám zkušenost, že to je třeba +3 akce, záleží, jak se to sejde.

Z tvého popisu mám pocit, že to hrajete tak, že berete esence nějakým záhadným způsobem na začátku každého tahu a to je špatně. Berou se pouze na začátku kola!

10.8.2021 08:53:50

Vybíráme z Bazaru

Nemesis: Predátor CZ
Nemesis: Predátor CZ
Akt. cena: 1525 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas