Rallyman: GT - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Jean-Christophe Bouvier
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Strata kontroly - Na plný plyn

Ahojte,

Neviem či ste sa dostali do podobnej situácie, ale spoluhráč pri hode všetkými kockami hodil 3 symboly výkričníka a stratil kontrolu. Prvý symbol vykríčníka umiestnil na políčko pred seba (4prevodový stupeň) nasledovalo políčko kde je nutné vstúpiť na prvom rýchlostnom stupni tak na toto políčko umiestnil kocku prvého prevodového stupňa a dve kocky brzdy na ktorých mu padli výkričníky. Znamená to že na tomto políčku stratil kontrolu na rýchlosti 1 ??

Ďakujem
28.2.2020 15:00:12

Ano

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

28.2.2020 18:11:30

@Cardinalle nechápem, z akého dôvodu pri strate kontroly na plný plyn si nanovo usporadúvam kocky. A Branko, pozeral som Tvoje video, všetko parádne, dakujem, len nechápem tomuto úkonu. Či ozaj môžem nanovo prekladať kocky, úplne ináč ako boli. A uniká mi pri tomto logika v závode… Ďakujem 

12.1.2023 19:03:43

Kompenzace za riziko, bez toho by to byla solidní loterie. Krom toho, když hodíš 4 !, tak už bys dávno boural, takže ti dá hra možnost, jak vybourat na nižší rychlost a ne na šestku v červené. A ještě si u na plno značíš jen poslední rychlost a pozici, takže vlastně musíš znova určit, kdy jsi boural. Ideál je nehazet na plno na rovinkách ale spíš v zatáčkách, kde máš možnost bourat 2.rychlost na zatáčce 1.

12.1.2023 20:47:02 | Upraveno autorem (porovnej)

@JurAde Já to vidím asi takto:

Když jedeš závod, cítíš auto a snažíš se najít jeho hranice. Když ty hranice překročíš a víš, že se vybouráš, určitě nebudeš jen tak sedět a čekat co se stane, ale budeš se snažit na to co nejlépe zareagovat, zvolíš jinou stopu, pokusíš se zastavit, vyhnout se nárazu do zdi a podobně. Prostě se pokusíš z toho vyjít co nejlépe. Když jsi hodil všechny kostky naráz a víš, že se vybouráš, můžeš na to taky zareagovat a pokusit se následky nehody co nejvíce snížit.

13.1.2023 11:20:58 | Upraveno autorem (porovnej)

@stromxxx dakujem Ti pekne za vysvetlenie ako to vlastne funguje a @tondakolik Tebe vďaka za Tvoj pohľad na situáciu. Po prečítaní Vašich názorov skutočne objavujem v tomto manévri logiku… ;)

13.1.2023 21:52:09

Tak vidím, že odpovede už tu sú, a veľmi výstižné. :)

13.1.2023 22:22:04

tak presne toto som dnes riešil po mojej prvej hre… tomuto pravidlu som nechcel veriť, keď súper, ktorý mi tú hru vysvetľoval, vlastne po hodení všetkých kociek (a teda ešte aj po dostaní žetónov sústredenia!) a vybúraní sa preskladal svoju trajektóriu tak, že sa vlastne vybúral na jedničke v pomalej zákrute… takže nie len, že sa mu vpdstate nič nestalo, ale ešte aj získal žetóny… tomuto som nechcel veriť a vidím, že to tak skutočne je, čo ma veľmi mrzí, lebo v tomto skutočne nevidím žiadnu logiku… bral som to tak, že ak riskujem a hodím všetko naraz, tak odmena za to je to, že dostanem žetóny… ale že si viem ešte preskladať trajektóriu je podľa mňa už too much… snažím sa pochopiť tondakolik-ove vysvetlenie, ale to sa mi práve hodí skôr na postupné hádzanie… postupne zrýchľujem a keď narazím na hranicu, kde mi to ešte auto dá vedieť, snažím sa to ešte zachrániť… ale ak idem plný plyn, tak proste moment straty kontroly a už som len pasažier čakajúci na to, do čoho vletím, púšťam volant aby mi nepolámal ruky a fakt už len čakám… veľmi sa mi tá hra páči, ale toto neviem, či dokážem predýchať… keď ešte bude šanca, určite to ešte párkrát skúsim s tým, že toto budem využívať aj ja (aj keď proti logike, ale zrejme je to teda strategicky výhodnejšie hádzať všetky kocky naraz)… zatiaľ išla hra z wishlistu dole, ale ono ma to asi rýchlo prejde :)

19.1.2023 00:46:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Doplňující dotaz. mám rychlost 2, stojím před zatáčkou s limitem 1. Naplánuju pohyb. 1, bílá, bílá, 2,3,4,5,6. Jedu na plný plyn, hážu všema kostkama najednou. na kostkách 4,5 a 6 padne vykřičník, tedy ztráta kontroly. Dle pravidel můžu kostky vzít a přestavět je znovu, jinak, ale musí dojít ke ztrátě kontroly. Já je přestavím tak, že na zatáčku s limitem jedna položím kostku s rychlostí 2. Tím ztratím hned kontrolu, dostanu jen smyk a ještě blokuju auta za mnou, které mě musí objíždět. Takhle jsem to pochopil z pravidel. A teď, co s žetony soustředění? Za každou kostku, kterou jsem hodil (kromě červených) si beru žeton soustředění. Můžu si tedy vzít 8 žetonů soustředění, nebo jen jeden žeton, protože jsem ukončil svůj tah hned na prvním políčku? V pravidlech je psáno: “Za každou černou nebo bílou kostku, kterou použijete při jízdě na plný plyn, získáte jeden žeton soustředění”. Já jich při hodu na jízdu na plný plyn “použil” 8, ale pak jsem “využil” jen jednu…

24.1.2024 14:10:20

Vybíráme z Bazaru

Sea of Thieves: Voyage of Legends
Sea of Thieves: Voyage of Legends
Akt. cena: 590 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas