Pustina - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Grégory Oliver
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karta události Písečná bouře

Ahoj, mám hru nově a nevím, zda-li jsme hráli správně s událostí "Písečná bouře". Hráli jsme to tak, že pokud není událost zažehnána, každý hráč má hrdinu se silou pouze tři. Takže pokud dorazím do lokace a tam je jiný hrdina se silou třeba 3 (a já mám 5), nebudu na něj vyvíjet tlak, protože máme jakoby oba sílu 3? Druhá otázka. Pokud v lokaci již není žádný materiál a hráč má kartu vybavení s tím, že bere např. v Lunaparku +2 mikročipy, vezme si je i přes to, že v lokaci nic není? Děkuji :)
16.2.2019 18:09:38

Pro nátlak neplatí
Stačí se mrknout na závěr pravidel, na přehled jednotlivých událostí a karet vybavení. U Písečné bouře se píše, že hodnota hrdiny je snížena na 3 kromě nátlaku (tj. pouze pro sběr apod.) "Pětkový" hrdina tedy stále vyvíjí nátlak na "trojkového".

Pokud karta vybavení umožňuje brát +nějaký materiál, může se brát pouze ze zásoby v dané lokaci (a navíc jen tehdy, když tam hráč aspoň jeden kus materiálu opravdu sebral). Pokud tam materiálu není dost, dostane hráč jen to, co tam je. Není-li tam žádný, nedostane nic. Něco jiného je, kdyby hráč měl získat např. 2 dřeva ve městě (na kartě uvedeno bez znaménka +), ty si bere ze společné zásoby.

16.2.2019 23:23:06 | Upraveno autorem (porovnej)

OK> Tak jsme to hráli špatně :) Díky za radu. - Simca12

Vybíráme z Bazaru

HRA O TRŮNY - LVI CASTERLYOVY SKÁLY
HRA O TRŮNY - LVI CASTERLYOVY SKÁLY
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas