Pustina - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Grégory Oliver
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Posledních šest dní v pekle

Autor: PanKlobouk | 2 hodiny 0 minut | 14.3.2018 | 4

Hra: Pustina

Hráči: Hokub, PanKlobouk a 2 neregistrovaní

 Včera jsme se, jako již každé úterý, opět sešli v herním klubu ZáTaH v Ostravě. Po dvou lekcích malování mistra Hokusaje ve hře Kanagawa, nás majitel klíčů ke klubu donutil zahrát si s ním hru Pustina, nelitovali jsme…

 

Dostala se k nám zpráva, že za šest dní bude naší oblastí projíždět konvoj – naše jediná šance na záchranu z této nehostinné pustiny, kde už nežijeme, pouze přežíváme. Chceme tedy vyrazit do přilehlých měst, lesů a skladišť hledat lidi, kteří by se k nám přidali a pomohli nám sbírat suroviny a předměty, kterými bychom zástupcům konvoje dokázali, že právě naše komunita je ta nejschopnější a zaslouží si být společně s nimi odvezena do podmořského města, kde se dá lépe ukrýt před všudepřitomnou radiací.

Našemu vůdci, nejstaršímu a nejzkušenějšímu člověku široko daleko, už táhne na čtyřicítku a rozhodl, že vyrazíme hned z rána prvního dne, ať jsme ve městě první. Předpokládá, že nebudeme jediní, kdo se bude ucházet o místo v konvoji, víme totiž o třech dalších kmenech v blízkém okolí. Měl pravdu, záhy po vstupu do města potkáváme členy ostatních kmenů a místo potřebného, a jindy všemi vítaného, obchodu, na který jsme byli zvyklí, dochází naopak k nevraživosti a drobným potyčkám. Navíc zvířata napadla nějaká nemoc, jsou agresivnější a vitálnější, a je těžší je ulovit. Soustředíme se tedy na získávání surovin jinými způsoby, to samozřejmě napadlo i ostatní. V docích a u přehrady dochází k dalším bojům o konzervy jídla a zásoby vody.

Přišla noc, utekli jsme zpět do úkrytu. Najedli jsme se a spravili místa, kde prosakuje radiace. Na nákladní lodi se k nám přidala jedna přeživší a teď přišli další dva, když slyšeli, že máme jídlo. Rozhodli jsme se postavit dílnu, kde bychom mohli opravovat a vylepšovat své vybavení. Poslali jsme do ní nově příchozí a ti nám druhý den ráno, předtím, než jsme se vypravili znovu pro suroviny, donesli baseballovou pálku omotanou ostnatým drátem. Bude se hodit. Zároveň ráno, když vylézáme z úkrytu, zjišťujeme, že všude řádí písečná bouře. Bude težší najít suroviny, prohledávat město. .

Pár věcí se nám najít podařilo a spravili jsme opět nějaké vybavení.

Ráno je bouře pryč, místo ní ovšem přišla krutá zima a zjišťujeme, že jeden náš člen se nedožil rána. Počasí se teď, po válce, střídá neskutečně rychle a nečekaně. Roční období, jak je někteří starší z nás znali z předválečné doby, již neexistují.

Přežíváme další dny a balancujeme se zásobou jídla a vody na hranici přežití. Zima je pryč a sousednímu kmenu se dokonce povedlo vyvraždit všechna nakažená zvířata, takže jsme se částečně vrátili k lovu, pomáhá nám k tomu brokovnice, kterou jsme našli v troskách města. Zároveň se nám podařilo opravit starý exoskelet, pozůstatek z války. Jeden průzkumník naší skupiny je díky němu teď neskutečně rychlý a může se  tedy přes den pohybovat téměř neomezeně. Dále máme motorovou pilu, se kterou jde snáze získat dřevo, a baterku, díky ní se nám povedlo v temném sklepení jedné budovy ve městě najít dalšího přeživší.

Je pátý den, v lunaparku, kam jsme chodili sbírat mikročipy, tolik potřebné pro různé elektronické zařízení, se uhnízdila banda lupičů a tudíž je těžší se k této zásobě dostat. Navíc jsme byli napadeni nepřátelským kmenem a přišli jsme o jiné drahocenné suroviny.

Šestého dne ráno se na obloze objevil radioaktivní mrak a spousta na rychlo spravených míst v úkrytu nevydržela a podlehla zvýšené radiaci. Sousednímu kmeni se podařilo v noci zaskočit bandity v pozůstatcích lunaparku a zahnali je pryč. Konvoj tu bude v noci a my jsme zoufalí, uchylujeme se tedy také k násilí a i když víme, že v lunaparku moc mikročipů nezůstalo, napadáme slabé zástupce ostatních kmenů, kteří se tam sešli a získáváme tím spoustu jiných surovin.

V sousedním kmenu Frogistů mají vědce. Podařilo se mu sestrojit přístroj, kterým rozehnal radioaktvní mrak. V noci ještě stavíme a zprovozňujeme další místnosti a opravujeme nějaké vybavení, které si myslíme, že by mohlo pro konvoj být cenné. Je to marné, konvoj si vybíra Frogisty a jejich vědce.

Selhali jsme, ještě pár dní bojujeme o přežití ale je nás pořád míň a míň a jídlo dochází rychle, umíráme…

 

Konečné body:

Frog: 45

Ivan: 36

Věrka: 32

Honza: 29

 

Kromě Honzy, který na nás zkoušel ze začátku svá alternativní pravidla (ale ani ta mu ve výsledku nepomohla), jsme hru všichni hráli poprvé a moc se nám líbila.

Odehráno v: Ostrava (Okres: Ostrava-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Městečka na dlani (vč. obalů a látkového pytlíku)
Městečka na dlani (vč. obalů a látkového pytlíku)
Akt. cena: 690 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas