Pulsar 2849 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Vladimír Suchý
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Pravidla

Ve velmi dobře napsaných pravidlech si nejsem jistý snad jen v tomto. Na jednom z bonusů transmitteru se píše: "Ihned teleportuj svou průzkumnou loď do libovolné lokace na herním plánu a pokračuj, jako bys tam právě přistál." Poznámka: "Průzkumnou loď nelze teleportovat na izolovaný pulsar."
1. Je myšlena lokací i dimenzionální brána? (samotný pojem lokace v pravidlech vysvětlen není a vzhledem k tomu, že je u tohoto bonusu uvedeno "... jako bys tam právě přistál", předpokládám, že v dimenzionální bráně se přistát nedá a tudíž se na ni nemohu teleportovat.
2. "Ihned teleportuj svou průzkumnou loď..." Slovo ihned mám chápat jako povinnost, tedy že tento bonus při aktivaci transmitteru nemůžu vynechat a tudíž musím svou průzkumnou loď teleportovat na jiné místo a nemohu ji ponechat na stávajícím?
7.1.2018 06:02:04 | Upraveno autorem (porovnej)

lokace
Co je lokace je popsáno na obrázku na straně 10 "Lokace na plánu hvězdokupy jsou spojeny letovými segmenty" a pod nimi je znázorněna i dimenzionální brána. Tedy ano mohu se teleportovat i na bránu. Konec konců na bráně mohu skončit let.
Ihned je tam dáno z důvodu, že to nemůžeš provést v nějakém jiném kole. Povinnost v pravidlech řešena není ale u transmitteru je to definováno jako příjem odměny. Takže bych to viděl, že nemusíš.
Ale na druhou stranu si dovedu představit jen velmi výjimečnou situaci (příprava na inspekční let v dalším kole?) kdy by to pro hráče nebylo výhodné se přesunout.

7.1.2018 07:59:48

Technologie
Jedna z technologií říká: Během každé produkční fáze získáš body za každý řádek svého ústředí, na němž jsou všechny projekty dokončené: 2 body za jeden řádek, 3 body za dva řádky, 6 bodů za tři nebo více řádků...

Tedy, když dokončím celý první řádek (2 body) a poté dokončím celý druhý řádek (3 body), budu dostávat v produkční fázi 5 bodů? Nebo se to nekumuluje a body budu dostávat pouze za aktuální dokončený řádek. V českém překladu to vyznívá pro kumulaci, ale např. v anj je u této technologie napsáno "or 6 for three or more...". Tedy tam je vloženo "nebo", což v české verzi není...

18.5.2018 12:21:36

Technologie
Nekumuluje se to, za dva dokončené řádky máš 3 body a nikoliv 5.

18.5.2018 12:33:09

zruda
Jako asi by to tak mělo být, snad jsi si jistý. Protože větu "získáš body za KAŽDÝ řádek svého ústředí, na němž jsou všechny projekty dokončené..." si vykládám trochu jinak :)

18.5.2018 12:44:07

Vybíráme z Bazaru

Star Realms DELUXE NOVA COLLECTION + FRONTIERS+víc
Star Realms DELUXE NOVA COLLECTION + FRONTIERS+víc
Akt. cena: 2400 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas