Puerto Rico Special Edition (1897)

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Puerto Rico Special Edition (1897) - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Novověk
Herní kategorie: ekonomická
Čeština: undefined
Vydavatelé: Alea
Awaken Realms
Ravensburger
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2025
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Group sleva u AR

Ahojte,

mám z minule registraci u AR - Castle of Burgundy, ( kde jsme měli group +70 kopií) 

Aktuálně budu dělat group i na Puerto Rico, ale pouze +-30 kopií. tzn.že sleva na pledge 10% + sleva na poštu cca 50%.  ( nechci se dostat na čísla jako minule, kdy jsme měli přes 70 krabic, bylo to už hodně náročné, časově, prostorově )

Poté si to rozešleme po PPL parcelech, zásilkovnách ( aktuálně 80 Kč), minigroupy ve městech možné.

Jazykově je možná pouze ENG verze. ( textu tam ale moc není).

Prosím, kdo se chce zúčastnit pošlete mi zprávu s údaji: ( jméno, email, mobilní telefon, město doručení, a o jakou verzi máš zájem:

Standard / Special / Special sundrop / Merchant / Merchant sundrop / Landscape / Landscape sundrop / Grande / Grande sundrop

Příplatek za sundrop je:

Special / Merchant +34 USD

Landscape / Grande +79 USD

Add-ons - prosím zkuste se vyvarovat add-onů, minule na ně neposkytovali slevu, a celkem dost rostla cena dopravy. ( jakože nepoměr ve srovnání se standardními pledgi) 

Rezervace bude závazná, platba bude až v pledge manageru. ( počítám za půl roku,či později).

Mějte se.

T.

12.9.2024 17:17:20 | Upraveno autorem (porovnej)

rychlé info - již nás je 10.  Věřím, že nebude problém se dostat na 30, abychom splnili group kritéria. Pokud se chcete přidat pište mi zprávu, dle infa výše. 

13.9.2024 09:14:55

Jen otázka - uznají group pledge opravdu jako mix různých úrovní pledge ? (Special / Merchant / Landscape / Grande).

13.9.2024 10:57:44

@MikeDundee 

“Prosím, kdo se chce zúčastnit pošlete mi zprávu s údaji: ( jméno, email, mobilní telefon, město doručení, a o jakou verzi máš zájem (Special / Merchant / Landscape / Grande)”

Zřejmě má ověřeno ;-)

13.9.2024 11:48:47 | Upraveno autorem (porovnej)

@Bandy75 No já číst umím, ale vycházím ze zkušeností se staršími kampaněmi Awaken Realms, kde group pledge sestávala vždy z jednoho typu pledge. Tak se pro jistotu ptám… Jestli dnes platí jiná pravidla, tak tím lépe.

13.9.2024 12:12:16 | Upraveno autorem (porovnej)

U CoB nebyl problém s kombinací různých pledge. Stačí si přečíst příslušné vlákno.

13.9.2024 12:37:30

@MikeDundee O tom nepochybuji, jen jsem zdůraznil větu, nad kterou je po přečtení potřeba se zamyslet ;-)

13.9.2024 14:06:26

OK chápu, na tomto diskusním fóru se člověk nesmí normálně zeptat. (edit: vycházel jsem ze zkušeností se sháněním X dalších lidí pro group pledge stejného typu pro Nemesis, Tainted Grail, Lords of Hellas… CoB jsem se neúčastnil.)

13.9.2024 14:17:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj, da se vzit i pledge se Sundropem?

13.9.2024 20:15:10

update:

už je nás 18.  

Sundrop - díky za připomenutí. Doplnil jsem do originálního příspěvku tuto možnost. Sundrop samozřejmě lze.

( koment, trošku to zkomplikovali, protože u CoB to bylo prostě automaticky, a bylo to ok).

Group pledge diskuze - nepamatuji si že by AR někdy měli “takový standard KS group” jakože např. 6 ks stejná kopie.  Nicméně tohle je standard group / retail. 

Jinak oni ještě nemají potvrzené finální kritéria. U CoB bylo minumum +60 ks, u všech kampaní po bylo +30 ks ( tady zatím nepotvrdili, jen doufám, že s jídlem neroste chuť, a neposunou to zase nad +60 ks, to by byl celkem očistec). kombinace nebylo ani téma.

Ještě upozorním na addony, - na ty myslím nebyla sleva ( byly to např. acrylic tiles u COB ) a hlavně dost nepoměrem zvyšovali dopravu ( ve srovnání se standardními pledgi)

14.9.2024 08:47:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Kolik je příplatek za sundrop?

14.9.2024 08:52:29

uvidíš to v Gamefound po rozkliknutí pledge - před potvrzením máš možnost volit z rolet

Special / Merchant +34 USD

Landscape / Grande +79 USD

14.9.2024 08:57:41

tak je nás 20, věřím že se do konce kampaně dostaneme na 30. 

( abychom splnili kritéria).

15.9.2024 09:15:49

je nás 22. Do konce kampaně potřebujeme ještě pár lidí, a pak už budem skoro na 30 ( on se vždycky ještě někdo objeví).

Jinak samozřejmě chápu, že tento týden mají všichni úplně jiné starosti. Snad to všichni přečkají ve zdraví a bez zničených domů, ať pak můžou zase řešit takové hlouposti, jako jsou deskovky.. :)

16.9.2024 17:58:20

Tak nejak porad vaham, ptal jsem se, zda udelaji nejakou opravu druheho rozsireni - budovy klenotnictvi, ktere dava 1 dublon za kazdeho slechtice. Napsali, ze mam pockat na update a v updatu prd - pouze upravi pouze naklady skoly a tovarny. Tak nevim, asi to pasnu. COB byl super, ale tady mam pochybnosti.

17.9.2024 20:47:43

Daaaamn, proč jsem tohle vlákno nenašel asi o 3 hodiny dřív. Zrovna jsem dneska backnul

17.9.2024 22:00:58

@burák tak to zruš a přidej se :) Dokud neskončí kampaň tak to není závazné. 

17.9.2024 22:08:37

Původně jsem nad tím uvažoval, líbí se mi stylizace a chtěl jsem nějaký worker placement co by bavil třeba i manželku co moc hry nehraje (ale nejsem si zde jistý obtížností, když bychom to hráli vyloženě pro zábavu a ne na perfektní optimalizaci tahů).

Ale trochu mě zarazilo hodnocení na BGG.. Je to fakt jen kvůli těm AI haterům nebo i herně je tam něco špatně? 

18.9.2024 08:47:26

Ta hra je léty ověřená. O hru jako takovou bych se nebal…

Na zacatku pouzili AI obrazky ale me to osobne nijak netankuje. AW maji ilustrace vzdy na vysoke urovni a jestli si nekde sem tam pomohli AI, byt v zacatku a pak to predelali nebo se inspirovali me nechava chladnym :) Po tom, co FFG prestalo dělat hry jsem presel k AW. 

No a kdyz se podivam na BGG: 

https://boardgamegeek.com/boardgame/415843/puerto-rico-1897-special-edition/ratings?rating=1 

Rating 1 hodnoceni nejsou ocividne moc validni a tento backslash je docela bezny. Review bombing ted celkem jede a to vsude. 

18.9.2024 09:11:45

Hra je naprosto parádní. Léty ověřená. Na BGG nebrat ohled.:-)

18.9.2024 09:27:18

Koukám, pokud je ta původní hra toto Puerto Rico | Board Game | BoardGameGeek , tak nové hodnocení je opravdu jen kvůli AI (mi by nevadilo ani kdyby tam byl, hlavně když to bude dobře vypadat, neřeším kdo to dělal, ač chápu že s tím umělci můžou mít problém)

Ještě popřemýšlím a dám vědět.
Jen tedy dotaz - jak je to s obtížností pokud jste hráli například Arnak, je to trochu srovnatelné? Ten manželku baví, ale moc těžké hry zase hrávat nechce.

18.9.2024 09:38:33 | Upraveno autorem (porovnej)

jj .. přeci ta hra nemůže mít ještě žádné hodnocení. 

Takže je jasné, že ti lidi jsou zaujatí - no comment. 

Jinak už mi chybí nutně jen 2 lidi. ( optimálně 4-5 , abychom měli nějakou rezervu).

Takže úplně v pohodě.

18.9.2024 10:22:11

Pujde k tomu v PM pripadne prihodit neco dalsiho? (pokud to AR budou nabizet)

18.9.2024 12:12:45

Minule nebylo nic v nabídce. A asi bych to ani nechtěl- na addony nebyla sleva, prodražovaly shipping ( nepoměrně ). 

Takže na to nedokážu ani odpovědět,  PM bude za dlouho

18.9.2024 12:30:22

Do kdy to potřebuješ dát vědět? Díky

18.9.2024 15:10:54

Ideálně do konce kampaně. Lze i po, ale není to ideální. Dejme tomu 2, 3 týdny. Můžeš si klidně vybrat základní pledge a změni do platby - tedy PM.

Limit 30 splníme, chtěl bych být okolo 35 lidí. ( ať máme rezervu). 

18.9.2024 15:25:15

Charitativní aukce

Válka o prsten: Páni Středozemě - dobročinná aukce
Válka o prsten: Páni Středozemě - dobročinná aukce
Akt. cena: 4440
Končí za: 9 hodin

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

KDM Ultimate Showdown Board
KDM Ultimate Showdown Board
Akt. cena: 179 €
Končí za: 1 den