Power Grid: Middle East/South Africa

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Power Grid: Middle East/South Africa - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Vysoké napětí
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, budovatelská, ekonomická
Čeština: undefined
Vydavatelé: 2F-Spiele
Rio Grande Games
Autoři: Friedemann Friese
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Rozšíření Middle East/South Africa pro hru Vysoké napětí obsahuje dvě nové mapy - Blízký východ a Jižní Afriku. Každá z nich přináší určitá specifika:


Blízký východ:
Po dlouhou dobu byl na Blízkém východě dostatek ropy, v blízké budoucnosti však tento „ropný vrchol“ skončí - okamžikem, kdy se produkce ropných polí začne snižovat. Nicméně pár zemí v regionu má jaderné elektrárny. S tím, jak se bude produkce ropy snižovat, se začne jejich počet zvyšovat. Pravděpodobně na významu naberou i jiné zdroje energie, například recyklovatelné plasty.

Hráči začínají hru s nadměrnými zásobami ropy. Navíc mají přístup k rozsáhlým zásobám zemního plynu (je představován žetony uhlí ze základní hry) a několika solárním elektrárnám. Nicméně na začátku hry hráči nemohou stavět jaderné elektrárny, ani elektrárny na odpadky. 

V průběhu 2. epochy nadměrné zásoby ropy a zemního plynu vyschnou. Jako alternativu bude možné stavět jaderné elektrárny a elektrárny na odpadky. Uprostřed hry tak budou hráči nuceni upravit složení svých elektráren. 


Jižní Afrika: Dodávky elektrické energie jsou v Jižní Africe zajišťovány exkluzivně jedinou společností, která je sedmým největším dodavatelem elektrické energie na světě. Kolem 90 % energie je dodáváno prostřednictvím uhelných elektráren. Navíc Jižní Afrika používá na výrobu elektrické energie několik jaderných elektráren. Využívá také vodní a větrné elektrárny. Díky své velikosti dodává společnost elektrickou energii do půlky Afriky. Proto mapa obsahuje šest mezinárodních spojení a dostatek uhlí.

Autor: sasa

Další názvy této společenské hry

  • Funkenschlag: MIttlerer Osten/Südafrika

Vybíráme z Bazaru

The Game: Hraj, dokud můžeš (CZ)
The Game: Hraj, dokud můžeš (CZ)
Akt. cena: 60 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas