Port Royal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: MindOK
Österreichische Spiele Museum
Pegasus Spiele
Autoři: Alexander Pfister
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zabránění v zakotvení

Ahoj,

Zabráním lodi pomocí např.  2 postav v zakotvení a pak nastane situace, že je tam další loď které chci zabránit - mohu použít ty 2 postavy, které jsem už jednou použil? 

 

Děkuji za odpověď! :)

9.8.2022 19:57:37

Ano, můžeš. Je jedno na kolika postavách a jakých máš meče. Počítá se pouze jejich součet a ten udává, jak silnou loď můžeš odrazit. A ještě malá poznámka - odražení lodi není povinné. Je to pouze možnost kterou můžeš a nemusíš využít.

9.8.2022 20:07:59

Ano. Když máš na postavách v součtu například tři meče, můžeš (ale nemusíš) odrazit všechny lodě se silou tři a menší, které ve svém tahu otočíš. (U každé lodi se rozhoduješ zvlášť při jejím otočení.)

A třeba se čtyřmi meči se už vůbec nemusíš bát žlutých lodí, ani kdyby připlouvaly jedna za druhou - žluté lodě nemají větší sílu než čtyři.

10.8.2022 01:55:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Do háje, tak to jsme to doma hráli špatně :-D ještě že ten big box zas tak dlouho nemáme, ale stejně jsme už odehráli celkem dost partií… já asi udělal někde chybu při čtení pravidel, protože jsem si myslel, že vždycky musíš při odrážení lodě ty piráty ze své zásoby vyhodit na odhazovací balíček :-D No tak bezva, teď už mi to dává smysl protože já ty týpky s mečema pak přestával sbírat. Super, budeme muset co nejdřív doma vyzkoušet. Díky :-)

10.8.2022 07:42:33

Vybíráme z Bazaru

Sabotér - 3 verze
Sabotér - 3 verze
Akt. cena: 280 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas