Port Royal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: MindOK
Österreichische Spiele Museum
Pegasus Spiele
Autoři: Alexander Pfister
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Expedicie

Prosim Vas o objasnenie kariet expedicie. Odhalene karty expedicie sa ku koncu aktivneho hraca odhadzuju alebo sa mozu kopit a hrac si moze vybrat, ktoru expediciu podnikne? Dakujem vopred za odpoved.
17.8.2016 12:30:50

Trochu jinak :-)
Jsem teď na školení, tak v rychlosti jestli si to dobře pamatuju bez pravidel.
Když aktivní hráč otočí kartu Expedice, tak ji dá okamžitě stranou do jakési "nabídky možných expedic". Tam karta zůstává dokud expedici někdo neprovede nebo do konce hry. Kazty expedice se nepočítají do počtu vyložených karet (podobně jako karty daní).
Vykonat některou z expedic stojí nějaké zdroje (osadníky, církev, námořníky = "domky, kříže, kotvy"). Vykonat expedici může vždy pouze aktivní hráč a jestli se nepletu, tak je jedno v jaké části svého tahu (může ve svém tahu vykonat i více expedic). Prostě vezme příslušné karty zdrojů, zahodí je a místo nich si vezme kartu expedice plus příslušný počet mincí. Dělá to samozřejmě kvůli zisku většího množství vítězných bodů, ale o tom už tato diskuze není.
Mamut

17.8.2016 13:12:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Anduin
V pravidlech na str. 2 se píše výslovně, že karty expedic zůstávají ležet na stole, dokud je někdo nezíská. Takže se nikam neodhazují...

17.8.2016 17:11:52

Slovenský vs. český preklad
V slovenskom preklade je to dosť nejasne napísané ktorý hráč môže získať kartu expedície, spomína sa tam len hráč ktorý je na ťahu, a na ťahu je potom aj celý rad pasívnych hráčov. Keď som pozeral české pravidlá tak tam už je napísané vyslovene, že kartu expedície môže získať len aktívny hráč ktorý je na ťahu. Teda prosím vás v ktorých pravidlách je to správne?
Inak pozerám, že tu dole v príspevku je chybne napísané, že expedíciu môžem v kole získať len jednu, v českých pravidlách je napísané aj viac v ťahu hráča, no a v slovenských je to zas napísané nejak nejasne. Ďakujem za vyjasnenie ;-)

24.8.2016 22:06:39

springb
Jsem si jist, že slovenská verze vychází z české, nikoliv z originálu. Proč se liší, nevím, já bych hrál podle české verze :-).
EDIT:
Tak koukám, že existuje i nějaký starší překlad do slovenštiny podle verze Pegasus. Visí třeba na ihrysku. Nevím, co máš v krabičce ty nebo jestli Mindok dělal ještě nějaký svůj jiný slovenský překlad podle čj jako obvykle, ale ten starší slovenský překlad není přesný (resp. je to přesný překlad nepřesné předlohy). On totiž ten Pfisterův originál nebyl moc dobrý, některé věci bylo nutno dolaďovat. Takže jestli máš na výběr českou verzi Mindok a slovenskou podle Pegasus, přesnější je ta česká. Za tu celkem ručím :-).

25.8.2016 00:18:35 | Upraveno autorem (porovnej)

springb
Pravda. Je možné, aby aktivní hráč získal i více expedic za kolo.
Omlouvám se za nepřesnost (a upravím to v původním).
Mamut

27.8.2016 23:01:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Kdy můžu vzít expedici?
Ahoj, mám dotaz k pravidlům pro výpravy na expedice.
Př.: Jsem aktivním hráčem ve fázi obchodování a najímání. U sebe už mám jednoho mnicha. Na stole leží expedice, která vyžaduje dva mnichy. Můžu si koupit jednu kartu. Koupím si mnicha, čímž už mám dva na splnění expedice. Můžu teď hned dva mnichy odhodit a vzít si expedici?

Allan

10.12.2017 00:39:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Allan
Ano. Proto se v pravidlech píše "kdykoli ve svém tahu".

Překladatel pravidel nejen fy Mindok

10.12.2017 07:49:44

Vybíráme z Bazaru

Forbidden Stars (EN)
Forbidden Stars (EN)
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas