Port Royal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: MindOK
Österreichische Spiele Museum
Pegasus Spiele
Autoři: Alexander Pfister
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Admirál

Zdravím, máme za sebou cca přes 5 partií této hry, ale pořád mi není úplně jasná schopnost admirála v této situaci:

1) Máme vyložených např. 6 karet, z toho ale 2 jsou expedice, které se odkládají bokem a zůstávají ve hře, dokud je nesměníme za karty s příslušnýma ikonama.

2) Máme vyložených např. 6 karet, ale z toho jsou 2 karty ohledně výběru daní (které se opět nepočítají do karet, které si lze vzít, stejně jako karty expedice).

Moje otázka zní, pokud se v obou výše popsaných případech počítají se tyto karty do přístavu, čili bych díky admirálovi na konci fáze objevování obdržel žetony nebo toto neplatí?

Díky za odpovědi.
13.2.2018 12:17:03

Admirál
Admirál ti dává možnost získat 2 mince, pokud jsi na tahu a v přístavu je 5 a více karet.
Z toho plyne: když dobereš 6 karet a 2 z nich jsou expedice, máš v přístavu pouze karty 4. Karty expedice se nevykládají do přístavu. A obdobně je to s daněmi. Zase jsou v přístavu pouze 4 karty.
A proto peníze nedostaneš.

13.2.2018 12:29:41

Admirál> Perfektní, díky moc za odpověď, pomohlo :-) - JacobCZ89

daně
Daně by nikdy nemely lezet na stole. K jejich vyhodnoceni dojde OKAMZITE po otoceni a protoze se pote meni na peniz tak odchazi urcenemu hraci a vyklada se dal.

13.2.2018 18:38:58

Upresneni

Expedice a dane se nepocitaji do karet v pristavu. Proto bys na zacatku 2 faze (obchodovani a najimani postav) mel v pristavu pouze 4 karty. Tudiz bys 2 dukaty za admirala nedostal.
Jako corvus bych to nehral, ponevadz vis, ze ten konkretni dukat jsou dane a mohl bys s tim kalkulovat. Napriklad ho proste drzet a neutracet ho. Navic kdyz je shoda u vyhodnocovani dani, tak by stejne 1 nestacil. Myslim, ze je to i psane v pravidlech, ze se odhazuje na odkladaci balicek.
My to hrajeme tak, ze i utracene dukaty davame na odkladaci balicek licem dolu.

13.2.2018 20:13:20

Expedícia a dane
Obe sú jasne popísané v pravidlách:

Jestliže otočená karta je Expedice, aktivní hráč ji
vyloží na stůl mimo přístav.

Jakmile se karta Daně vyřeší, odloží se na odkládací
balíček a hra pokračuje jako normálně.

13.2.2018 23:19:02

dane
Moc nerozumim co je na mem postupu spatne.. jasne, beru ze v pravidlech je napsany ze se ma odhodit, ale proc ? Jakmile otocim kartu Dane, vsichni si spocitaji svoje penize a pripadne odlozi polovinu. Pote overime vliv/meče a az pote vitez tohoto srovnani dostane tuhle kartu zmenenou na peniz a jede se dal.

14.2.2018 10:44:37

dane> Níže byl již důvod psaný:
"ponevadz vis, ze ten konkretni dukat jsou dane a mohl bys s tim kalkulovat. Napriklad ho proste drzet a neutracet ho."

Taktéž to hrajeme tak, že daně vyhodnotíme a dáme na odkládací balíček, který po dobrání dobíracího ještě zamícháme. - Rarilmar

Daně> v návodě na 2. straně je napsáno "Jakmile se karta Daně vyřeší, odloží se na odkládací balíček a hra pokračuje jako normálně.", tím si myslím, že je vše vysvětleno jasně. - martz

Princip> Princip týhle hry je točit karty. Jde sice jen o jednu kartu, která by se stejně dřív nebo později otočila, ale má to vliv. Jak už bylo zmíněno, mohl by někdo počítat s tím, že to jsou daně a kartu syslit.

Hráli jsem to s 8 letým děckem a chtěl si hrozně nechat kartu "čtyřkové" lodě před sebou, protože se mu líbila. Byl mrzutej, ale nedovolil sem to :D - vodomil

Corvus
Dovolím si ještě obecnou poznámku:
V pravidlech je jasně napsáno, že pokud máš dostat minci, máš si ji vzít z dobíracího balíčku. Jde o princip, že u karet použitých jako mince nevíš, co je na jejich lícové straně. I to je v pravidlech výslovně a jasně napsáno.
Pokud je něco napsáno v pravidlech a je to jasné, postrádá otázka "ale proč?" a změna tohoto pravidla celkem smysl.
Samozřejmě si pravidla můžeš ve shodě se spoluhráči upravit, pokud ti to vyhovuje, ale měl by sis být vědom, že se jedná o tvou úpravu (i když je to v tomto případě opravdu asi prkotina, která na průběh hry prakticky žádný vliv mít nebude).

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

18.2.2018 08:06:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Ešte raz admirál

Aktívny hráč vyloží piatu kartu.
Berú si hráči s admiralom hneď dve mince keď sa vyloží piata karta alebo až keď sa hráč dostane na radu. Lebo v tej chvíli neaktívny hráč už môže mať pred sebou iba 4 karty.

3.12.2018 15:25:07

klato
až keď sa hráč dostane na radu, tzn. že ak tam už nebude 5+ kariet tak si 2 mince neberie

3.12.2018 15:42:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Hollywood 1947 Kickstarter Deluxe Edition
Hollywood 1947 Kickstarter Deluxe Edition
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas