Petrichor - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: strategická
Čeština: undefined
Vydavatelé: APE Games
Cloud Island
Fabrika Igr
Lucrum Games
Mighty Boards
Schwerkraft-Verlag
Autoři: David Chircop
Dávid Turczi
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Tato hra je v našich končinách trošku zapadaná v prachu a moc se u ni neví a nemluví...

Pokud někdo hrál, podělte se o zážitky nebo třeba o srovnání s jinými podobnými hrami.
29.7.2020 13:21:05

...
Mám odehráno cca 10 her základu, zatím jsem neměl potřebu míchat do toho rozšíření. Moje dojmy:
+ vizuál - kapky jsou super komponenty, mráčky zaujmou a celkově na stole vypadá hra pěkně. Ikonografie celkem přehledná.
+ friendly area control - oproti klasickým area control hrám se sice přetahujete o jednotlivá políčka, ale prakticky soupeře nemůžete z desky "vyndat", tzn. se přetahujete o body, ale není tam ten pocit z totální války
+ průběh hry - hra není ve své základní podstatě složitá a nepřijde mi, že by trpěla na hráče s analytickou paralýzou. Na výběr jsou dva módy - 4 nebo 6 kol...

- management - setup a sklízení není dlouhé, ale management hry je komplikovanější, než by nezbytně musel být. Musíte sledovat několik ukazatelů na desce + ikony na kartách a občas se stane, že na něco zapomenete a nedomyslíte, což vyústí k neefektivní tah.
- téma - celkem špatně se vysvětluje, co vlastně ve hře představujete (počasí?) a celkově to není hra, do které by se člověk "vžil"
- gameplay - je tam spousta věcí, které člověk musí řešit - volba podle zahrané karty počasí, váha hlasu, sklizeň atp. je to dost roztříštěné - obzvláště při první hře. S tím souvisí i moje neochota přidávat do hry rozšíření, které přidávaji do hry další komplexnost.
A ještě disclaimer - hru se snažím prodat, tudíž na můj názor je třeba brát s rezervou ;). Kdyby měl někdo touhu rozebrat hru podrobně, rád odpovím přes sz, ať to tu zbytečně nezaplácneme. Kdyby měl někdo zájem o koupi, budu ještě raději, protože doma se mi sešlo tolik area control her, že tahle se na stůl dostává málo

29.7.2020 13:39:19 | Upraveno autorem (porovnej)

G4nd4lf
Docela pěkně stručně sepsáno....můžu ještě otázku, která mě snad jako první vyběhla z hlavy....nejsou ty "mraky" na podstavci nešikovný?

Přijde mi, že přes zvýšené mraky (obzvláště v nové KS kampani) musí být hodně špatně vidět všechno to, co vlastně potřebuješ vidět především - efekty na kartách :D

29.7.2020 15:09:39

...

ne...mrak sedí cca na obrázek kytky, tzn. pokud je u stolu alespoň jeden člověk s OCD, který mraky "šejdrem" narovná, je to v cajku. Kytky mají bodování ze dvou stran a viditelné to bylo dobře i při 4 hráčích.

Viděl jsem na netu, že leckdo si do hry přidal plastové trojnožky z pizzy (aby se víko nedotýkalo sýra) - pak to možná bude ještě o něco přehlednější. V základu mrak sedí dnem na kartě kytky. Nový KS jsem popravdě moc nezkoumal, protože jak jsem psal výše - expanze jsem ani nezkoušel.

29.7.2020 15:48:59

...
Jo když mrak sedí přímo na kartě, asi není problém, ale v novém KS je dávají na plastové podnožky, takže mraky jako letí nad kartama.

29.7.2020 18:38:13

...

letmo jsem ten KS proběhl - je tam spousta blbostí (jako třeba ty mraky), které tu hru, podle mě, nikam neposunou. Dále je tu insert pro hru, která ho nezbytně nepotřebuje. Osobně pytlíčky vyjdou levněji a jsou stejně efektivní

29.7.2020 19:18:02

Vybíráme z Bazaru

Studená válka 1945–1989 - insert
Studená válka 1945–1989 - insert
Akt. cena: 240 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas