Pax Renaissance - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Renesance
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Sierra Madre Games
Autoři: Matt Eklund
Phil Eklund
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Obtiažnosť


Čaute. Chcel by som sa niekoho opýtať ako naozaj je tá hra ťažká. Je mi jasme že vserko pochopiť bude trvať hodne dlho. Väčšinou chceme hrať so ženou iba. Čo som kukal pdf tu tak ma rozbolela hlava :) ale hrs má už dlho láka. Pozerali sme aj nejaké videa ale ozaj to bude najkomplexsnejsia hra akú máme. Nie je to skrátka Sagrada. Koľko by tak cca trvalo naučenie pravidiel. Nebojím sa ze by sme to skôr či neskôr dali len je toho veľa.
22.4.2019 19:01:00

re: Obtížnost

Ahoj,

já ti tuhle hru rozmlouvat nebudu, mám ji MOC rád. Moje žena jí se mnou hrát nechce, ale pokud ta tvoje k tomu je ... pár poznámek:

1) pravidla nejsou složitá, jen jich je více
2) nečti je s doprovodnými texty, s pravidly ti to nepomůže a dost tě to zdrží
3) yedle má v sekci videa pod deskofobií moc pěkný lets play, který ti dost věcí usnadní a ujasní

4) že nejsou pravidla těžká ... já už jsem ji hrál/učil dost nehráčů, akorát je vždycky varuju, že to bude na vysvětlení trochu delší, že toho bude víc ... proč to chtějí nehráči hrát, pro to téma a styl té hry, o kterém jim před tím básním ;)
5) i pokud se k té hře vracíš po delší době, tak základní pravidla jsou jednoduchá a zbytek najdeš na zadní straně, kterou mám vytištěnou v trochu jiné podobě pro všechny hráče (staženou také ze ZH)
6) ve chvíli kdy to máte zmáknutý tak jedna hra ve dvou je dost rychlá ... cca 30 minut

Bokem: doporučuji rozšíření :), ale to je na jinou diskuzi

Pic.
Petr.

22.4.2019 19:46:06

easy game :D
Souhlasím v podstatě ve všem s Mnaukem.
Pokud si nikdy nehrál hru podobný váhy a hlavně pokud si nikdy neviděl podobný druh pravidel, tak s tím ze začátku budeš hodně bojovat.
Na hře je nejsložitější to, že nikomu nedokážeš dobře poradit, co má dělat a hlavně proč. Sice pochopíš co je rolnické povstání, náboženská válka nebo obléhání, ale co s tím? Před sebou máš vyložený trh s deseti kartami a netušíš, co máš dělat. Prostě to v tom nevidíš. Proč si mám koupit kartu s křížovou výpravou? Můžeš tím provést v říši převrat, získat přízeň krále a změnit náboženství. Proč? Třeba se naskytnou podmínky na náboženské vítězství ve hře.
Tady nezbývá než se do toho vrhnout a protrpět těch několik prvních her, kdy absolutně nebudeš vědět, která bije. Po pátý hře se to před tebou začne otevírat a kolečka začnou zapadat do sebe. Dokážeš hru číst. A co se pak začne dít, to je paráda.
Jak bylo řečeno ve dvou je hra naprosto perfektní a s bráchou si ji dáváme jako pěkný filler na půl hodinky.

Co ti doporučím: Přečti si pravidla. Pak si hru rozlož na stole a zahraj si za dva hráče s pravidlama v ruce. Každý krok konzultuj s pravidly, že to děláš správně. Jen ať pochopíš dynamiku hry, jak funguje ekonomika, co jaká akce může způsobit. Ideálně si řekni, že každá barva se bude pokoušet o jiný typ vítězství. Ano, strávíš u toho několik hodin. Pokud nedokážeš hru vůbec rozhýbat, tak zkus ten náš lets play, alespoň nějaký základ z toho pobereš. A až potom zkoušej to učit někoho dalšího. Hodně štěstí, Pax Ren za tu námahu stoji na 100%.
___
redaktor Deskofobie

22.4.2019 20:29:15

;-)
Ideálne by bolo keby ti hru niekto ukázal a zasvetil ťa do nej. Škoda ,že nebývaš vo Zvolene, sadol by som si s tebou k tomu. V Bratislave by si nemal mať problém niekoho nájsť, len sa popýtaj.

22.4.2019 20:56:54

Vďaka

Ďakujem každému. Hra je už doma. Zajtra sa púšťam do toho. Pravidlá mám zabalené v taške do práce so sa sebou. Veľmi sa teším na to. Aj na tie prve pretrpene hry :) počujem na to len chválu a že všetko ta hra vráti späť 100x. Pozeral som Yedle-ov let's play vyzerá to ako poriadna zábava. Pochybujem ze svoju partu ľudí na to nahovorím ale so ženou sa má to tešíme. Ešte raz vďaka.

23.4.2019 09:04:24

Pravidla na YT
Doporučuji ten čas do pravidel zainvestovat. A přeji spoluhráče k této hře! Není to nic snadného najít :)
Nicméně k tématu - na YT kanále Fox in the Box to David Hanáček velice dobře popisuje krok za krokem; jistě pomůže.

23.4.2019 09:47:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Aeon's End: The New Age + SD + TA + ITW od 1 Kč
Aeon's End: The New Age + SD + TA + ITW od 1 Kč
Akt. cena: 610 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas