Pavlov's House - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 3
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: strategická, válečná
Čeština: undefined
Vydavatelé: DVG
Autoři: David Thompson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Výměna zbraně, 2x vlastnost Inspire a Storm

Ahoj,

 

měl bych dva dotazy k této hře.

  1. Co když si koupím lepší zbraň třeba M1937 ATG místo PTRD-41 ATR, jak je to s její výměnou? Napadají mě 3 možnosti. Buď je  její výměna  zdarma, není to pohybová akce. Nebo její výměna není zdarma, stojí to jednu pohybovou akci. A poslední - nejde ji jen tak vyměnit, voják si pro ni musí dojít z palebné pozice do toho rámečku rezerv a pak zpět, čili dvě pohybové akce.
  2. Vojáci s vlastností I a S, můžu jich používat i víc naráz? Sice je tam omezení na 5 kostek ve hře, takže s tou lepší protitankovou zbraní nemá smysl používat 2xI, ale jinde se to hodí :o)

Díky za radu

5.5.2021 15:59:18 | Upraveno autorem (porovnej)

  1. Tak tohle se řešilo na BGG a sám veliký tvůrce to objasnil tak, že novou zbraň lze přesunout na palebnou pozici pouze s žetonem Sověta. Nejjednoduší způsob je přesunout Sověta ze střelecké pozice do rámečku RESERVES (vezme sebou starou zbraň) a pak ho vrátit na palebnou pozici s novou zbraní.
  2. Vojáci s vlastností Inspirace (I) jsou ve hře jen dva; jeden pro protitankové zbraně a jeden pro kulomety. Každý z nich poskytuje bonus všem aktivním zbraním příslušného typu v domě. Každý voják se schopností Úderná skupina (S), který je součástí úderné skupiny přidává při útoku 2 kostky navíc.

5.5.2021 20:11:53

Takže obojí jsem hrál blbě, díky za upozornění na ty I, že každý je na něco jiného. Výměnu zbraně jsem hrál jako že to je za jeden přesun. Tak příště znovu a lépe…

5.5.2021 21:36:23

Vybíráme z Bazaru

Cuba Libre
Cuba Libre
Akt. cena: 1400 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas