nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Panství hrůzy: Druhá edice

Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Fantasy, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Asterion Press
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Heidelberger Spieleverlag
Autoři: Nikki Valens
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Oheň a barikády


Zdravím, mám za sebou 1,5 hraní a měl bych pár otázek na oheň, barikády a pohyby přes ně.

1) pokud hoří na začátku fáze mýtů, kdo rozhoduje, kam se přidá další oheň? Je to na domluvě hráčů?
2) pokud hoří na dvou místech (třeba 2 konce domu), rozšiřují se oba ohně nebo se přidává vždy jen jeden?
3) rozšiřuje se oheň i přes barikádu? Respektive i dveře?
4) zničí oheň barikády?
5) pokud aplikace řekne, že se nějaké NPC pohne z jedné místnosti do druhé a ve dveřích je barikáda, pohne se dle aplikace nebo se zastaví ve dveřích? Myslel bych si, že se zastaví, ale aplikace ukazuje NPC již v nové místnosti.
6) v pravidlech jsem našel, že nestvůra musí přes barikádu projít tím, že hodí podle počtu kostek na útok a musí ji padnout 2 úspěchy. Pokud má ale útočné číslo pouze 2, znamená to, že ji musí padnout 2 úspěchy najednou, aby prošla (velmi málo pravděpodobné), nebo se úspěchy mají nějak zaznamenávat, a jak má barikáda 2 “zranění”, tak je rozbita?
7) a ještě jedna doplňková: asi jsem to nepřehlédnul, ale léčit se asi nejde nějak normálně za akci, že? Pokud totiž člověk dostane na začátku od aplikace léčící kartu na strach nebo zranění, tak je dost v pohodě. V opačném případě je to dost o hubu.

Předem moc díky

17.2.2019 12:13:38

Oliverr

1) Domluva hráčů.
2) Vždy jen jeden.
3) Ano rozšiřuje.
4) Ne
5) NPC se pohne.
6) Musí ji padnout zároveň 2 úspěchy.
7) Ne běžně to za akci nejde.

| 1 | 17.2.2019 16:39:37

RE: Oheň a Barikády

ad 1) ano, po domluvě
ad 2) dle přehledu pravidel str.12, dle mého se rozšíří vždy jen na jednom místě
ad 3) žeton ohně se šíří do sousední oblasti. oblast je definována jako ,,oblast na mapovém dílu, která je od ostatních oblastí oddělena ohraničením, nepřekonatelným ohraničením, stěnami nebo dveřmi,, takže ano rozšiřuje
ad 4) oheň nezničí ani dveře ani barikádu
ad 5) aplikace neví že je použita barikáda, takže NPC to nějak musí zvládne (ber to tak že jsou chytřejší než Bestie a dokážou se prosmíknout skulinou...
ad 6) slabá příšera prostě přes barikádu projde obtížně.. to je smysl barikády...hodíš tolika kostkami, kolik je síla příšery +/- schopnost příšery a když bude mít dva úspěchy, barikádu zničí..
ad 7) ne nelze.. jen kartami

0 | 17.2.2019 17:12:05