Pandemic Legacy: Rok 1

xxxxxxxxxo hodnoceno 130x (Seznam vlastníků)

Pandemic Legacy: Rok 1 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 60 min (reálná data)
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní, legacy hra
Herní mechanismy: point-to-point movementNa herním plánu se pohybují figurky po bodové síti.
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MINDOK - logo
Autoři: Matt Leacock
Rob Daviau
Rok vydání: 2015
Dostupnost: 3 obchody (cca 1699–2349 CZK)
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Pandemic vs Jízdenky prosím Legendy Západu

Ahoj,

loni na Vánoce jsme si pořídili Jízdenky prosím Legendy Západu a naprosto nás hra vtáhla do děje. O Pandemicu jsem slyšel jen samou chválu, přesto by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo odehrál obě tyto legacy verze her a mohl by nastínit své dojmy?

Předem díky za každého, kdo přispěje k diskuzi ;-)

9.12.2024 17:38:45

bohuzel nemam odehrane obe hry, ale i tak si dovolim tvrdit, ze pandemic legacy je nejlepsi legacy hra na trhu, vse perfektne funguje, hra nic nedaruje zadarmo a nabizi spoustu mista pro taktizovani a planovani, clovek ma skoro pocit, ze fakt zachranuje svet, i pribeh je hezky davkovany a dokaze cloveka vtahnout, rozhodne 10/10 zazitek.

9.12.2024 18:16:43

Uf, tak já to teda napíšu i tady.

Jízdenky Legacy nejsou Legacy hrou ale jen obyčejnými Jízdenkami s pár mechanismy, které se v průběhu hry odemykají.

Pandemic Legacy je jednou z nejlepší Legacy her na trhu. Nelze srovnávat.

A pro jistotu: nepíšu, že ty Jízdenky stojí za prd, ale že jejich LEGACY systém stojí za prd. Je to prostě jen předražená krabice bez smysluplného obsahu.

Závěr: Pandemic Legacy je v takovémto případě must buy.

9.12.2024 20:38:02

@PetrR @Khalashnikovf Díky vám, chlapi za příspěvky, rady a doporučení. Jízdenky znám už od jejich zrodu a té legacy verze jsem se trošku bál. Přece jen cenovka není nejnižší. Po odehrání však musím říct, že i kdyby stály jednou tolik, stálo by to za ty peníze (pro nás určitě).

Pokud by byl Pandemic podobný nebo dokonce lepší, není co řešit. Jediné, co momentálně řeším, je angličtina. Nikdo z nás, kdo bychom ho hráli, nejsme zdatní angličtináři :-( a v češtině už není k prodeji.

10.12.2024 14:02:37

pokud znáte základni pandemic, tady to v mnoha ohledech rozšiřuje, takže vcelku stačí základní znalosti angličtiny, a pokud alespoň jeden za skupiny anglicky umí, je to určitě hratelné a příběhové karty může přetlumočit, případně to zvládne google translator

10.12.2024 14:24:40

@Hokub Pokud by vám to s partou nevadilo, doporučil bych Pandemic Legacy 0. Časově se odehrává nejdříve, na něj navazuje PL1 a poté PL2. 

V hratelnosti (máme odehrány všechny pandemicy), je pak nejlepší 1 → 0 → 2.

Pardubický fanoušek euroher :)

10.12.2024 14:29:32

@Dawesome Určitě to nehrajte v pořadí 0,1,2, hrajte to tak, jak to vycházelo, 1,2,0 :)

Má to svůj smysl a určitě si nechcete … tak, prostě 1,2,0 :)

11.12.2024 07:25:38

Taky bych doporučil hrát to postupně, jak to vycházelo. Nulu bych si určitě nechal na konec :)

11.12.2024 07:54:40

Souhlas s radami hrát to tak, jak to vycházelo. Velká část wow efektů byla z různých příběhových událostí v jedničce. Začít nulou (prequel), tak si to vyzradíte.

11.12.2024 08:22:49

Díky moc za rady a pokud se ke koupi dostanu, určitě ji budeme hrát podle dat vydání ;-)

11.12.2024 10:40:40

Vybíráme z Bazaru

Abyss + rozšíření
Abyss + rozšíření
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas