Pandemic - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Matt Leacock
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karty událostí

Hru jsme hráli zatím poprvé a moc nás bavila. Chtěla bych si však ověřit jednu věc, kterou jsem v pravidlech nevyčetla/nepochopila/přehlédla. Pokud si hráč vytáhne v hracích kartách kartu Událost, je tato karta výhradně jeho? Může ji použít i někdo jiný? Počítá se do 7 karet?
My jsme to hráli tak, že tyto otočené karty byly veřejné, dali jsme je doprostřed a když bylo potřeba, kdokoli je v kýženou chvíli použil a nikomu se do karet nepočítaly. Je to tak správně??
31.8.2016 21:07:57

myslím, že...
...karta patrí hráčovi, ktorý ju potiahol (teda, počíta sa do limitu), ale môže ju zahrať aj v ťahu iného hráča. Nemám pri sebe pravidlá, tak si nie som na 100 percent istý, ale malo by to tak byť. Hádam to niekto potvrdí.

31.8.2016 21:12:46

janko
Karty událostí nejsou veřejné a nevykládají se někam do obecné zásoby. Pokud by to tak mělo být, bylo by to v pravidlech napsáno. Každý si je drží v ruce a počítají se mu do limitu. Jen je může zahrát kdykoliv i mimo svůj tah a nestojí žádnou akci, jak je v titulku každé karty události uvedeno. Takže potvrzuji, co píše Merggie. V pravidlech to najdeme poměrně obšírně vysvětleno, doporučuji je přečíst ještě jednou.

31.8.2016 22:02:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Pharaon
Pharaon
Akt. cena: 310 Kč
Končí za: 23 hodin

Offcanvas