Pán prstenů: Duel o Středozem

xxxxxxxxxo hodnoceno 25x (Seznam vlastníků)

Pán prstenů: Duel o Středozem - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min (reálná data)
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Asmodee Czech Republic - logo
Autoři: Antoine Bauza
Bruno Cathala
Rok vydání: 2024
Dostupnost: 13 obchodů (cca 689–719 CZK)
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Překlad

Bacha na česká pravidla, Blackfire opět potvrdil, že překlady moc neumí. Hra samotná je naštěstí jazykově nezávislá. 

11.10.2024 08:26:06

@snip Bylo by lepší sem vypsat konkrétní chyby, které jsi v CZ pravidlech objevil. Já to tak udělal v případně mnoha (nejen jejich) her a přijde mi to více přínosné, protože 1) pomůže to i ostatním hráčům, 2) bude to samo o sobě více vypovídající, když ty příklady uvedeš, a nebudeš pro někoho jen za hejtra. Tak to ideálně, prosím, doplň. Sám jsem něco slyšel v jednom videu, ale proč to tu nemít jasně vypsaný. Díky.

11.10.2024 08:31:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Str. 3

Vyložte kartu, kterou máte před sebou - správně má být pouze Vyložte kartu před sebe

Str. 7

V poznámce: Takže je možné, aby oba hráči pevnostmi obsadili stejný region. V každém regionu může být jen jedna pevnost, správně má být: Takže je možné, aby oba hráči byli přítomni ve stejném regionu. (rozumí se tedy, že jeden tam má pevnost a druhý jednotky, jelikož pevnost nevyvolává konflikt)

Nemyslím si, že je to nějaká hrůza, ta první chyba víceméně nedává smysl, takže to člověku hned dojde a ta druhá se dá lehko odvodit, resp. během hraní to docvakne během chvilky. Ale je to zbytečné, ve slovenských pravidlech je to správně.

11.10.2024 18:25:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Žeton rasy Hoboti, ceský překlad je zavádějící:

“Když zahrajete kartu se symbolem sady, vezměte si ze zásoby 3 mince”

Anglická pravidla mluví jasněji: když vyložíte kartu díky symbolu sady dostanete 3 mince.

13.10.2024 08:46:10

Vybíráme z Bazaru

Dragonbond Lords of Vaala Kickstarter
Dragonbond Lords of Vaala Kickstarter
Akt. cena: 2690 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas