Ovčín - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: neuvedeno
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 1984
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Kdysi dávno na malebné louce na úpatí majestátního pohoří žilo stádo ovcí. Ovce vedl moudrý a starostlivý pastýř, který na ně ve dne i v noci dohlížel a staral se o jejich bezpečí a pohodu. Ovce žily poklidným životem, pásly se na svěží zelené trávě, dováděly na slunci a spoléhaly na vedení svého pastýře.

Mezi hejnem bylo zlomyslné jehňátko jménem Milo. Milo byl plný zvědavosti a často se dostával do problémů. Jednoho dne, když se pastýř staral o jiný úkol, Milo se zatoulal od stáda a odvážil se hlouběji na louku. Aniž by to tušil, mazaný a hladový vlk jménem Boris číhal ve stínu a trpělivě čekal na příležitost chytit další jídlo.

Vstupte do kouzelného světa pastvin, zelených luk a chlupatých stvoření, kterým říkáme ovce. Ponořte se do prostředí venkova, kde se příroda mísí s pastevními zvířátky, a zažijte neuvěřitelné dobrodružství bez hranic. Připravte se na vzrušující a zábavnou hru, ve které se stanete ovcí a budete se snažit bránit mnohým nebezpečím. Stavte se tváří v tvář neúprosnému vlkovi a pomozte ovčímu stádům uniknout jeho hladovým zubům. 

O co ve hře jde:

Ve hře Ovčín se jeden hráč ujímá role ochránce ovcí, který má za úkol chránit stádo před útoky hladového vlka (druhého hráče). Vaším cílem je vést ovce bezpečně do pastviny, kde se budou moci pást a užít si klidného a bezpečného prostředí. Musíte však být obezřetní, protože na vás číhá vlk. Použijte své strategické schopnosti, abyste se vyhnuli pasti, kterou vlk připravuje.

Příprava hry:

Hlavními herními prvky hry Ovčín je herní plán, který představuje prostředí venkova, stáda 20 ovcí, 1 (2) vlka. Herní plán je rozdělen na sektory, které představují různé oblasti pastvin. 

Průběh hry:

Hráči se střídají ve svém tahu a provádějí akce: vlk chce sežrat ovečky, ovečky se vlkovi snaží ubránit.

Konec hry:

Hra končí v okamžiku, kdy hráč s bílými kameny má méně než 9 kamenů. Hráč, který hrál za vlka, prohrává v okamžiku, kdy ovečky obsadí celý ovčinec, nebo se vlk dostane do takového postavení, ze kterého se nemůže pohnout.

Autor: Zanty

Vybíráme z Bazaru

Folded Wishes - Second Edition
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas