Ostrov koček - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Frank West
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Uprava hodnoceni na konci

Ahoj, mam takovy problem s hodnocenim na konci hry. Vetsinou mam vice nez 100 bodu, zatimco deti a manzelka podstatne mene - o 40-60 bodu, coz je pro ne demotivujici.Timpadem to nechteji moc hrat. Pritom v jinych hrach nam deti zacinaji slapat na paty a manzelka me s klidem porazi - Divukraj, Na kridlech, Agricola atd.

Muzou za to individualni ukoly, kde vetsinou nasbiram 60-70 bodu, plus nejake body za kocky, coz v dusledku je skore nad 100. Napriklad prazdne sekce jidelny dava hodne bodu, coz pokud je mate zaplnit kockami, tak potrebujete strasne hodne kocek a tudiz ryb pro ne. Prijde mi to takove nevyvazene pro rodinovku - deti nedokazou zkombinovat ukoly, tak aby je dokazali spravne nakombit -  napr. body za 5  kocet dane barvy, ohodnoceni 3 nejvetsi rodiny znova atd.

Napadlo me zvyhodnit rodiny bodove, ze za 10 kocek byste meli 60 bodu (o 1/2 vice), 9 kocek ... 50 bodu, 8 kocek ... 41 bodu, 7 kocek ... 33 bodu, 6 kocek 26  bodu, 5 kocek ... 20 bodu, 4 kocky ...15 bodu a 3 kocky ... 11 bodu a dale snizit zaporne body za nezaplnene sekce. Za prvni -5, za druhou -4, za treti - 3 atd. Ale stejne se obavam, ze bez snizeni ohodnoceni individualnich ukolu se neobejdem.

Co Vy na to?



7.12.2020 12:15:39

Bodovani
Spis bych se z toho snazil udelat kooperativni hru - napriklad dosahnout nejakeho celkoveho score abyste kocky zachranili? Nebo bych nejak zkusil solo rezim naroubovat na hru vice hracu a hrat proti sestricce. Nemyslim si ze uprava bodovani pomuze - prehodnotis priority a zase je porazis. To, ze hodnoceni rodin nejde "exponencialne" ale linearne ma svuj duvod - prinuti te to hledat vyhodnejsi zpusoby bodovani nez jen sbirat urcitou barvu kocek. Docela me to zajima jestli s tim budete experimentovat. Ja davam ostrov kocek 8y dceri a mam trochu obavy ze nebude schopna konkurovat. Hru jsem hral s zenou a solo a byl jsem prekvapenej ze to neni v zadnym pripade melky zazitek...

7.12.2020 22:41:15 | Upraveno autorem (porovnej)

Další možnost
...je vyřadit nejproblematičtější karty ze hry. I když to ve čtyřech bude znamenat, že budete muset cyklit balíček. Teda dokud nevyjde nějaké to rozšířko.

Btw. nezapomeňte, že i v případě, že máte ÚKOL mít nějakou sekci zcela prázdnou, dostáváte za nich těch -5.
Ano, ono i tak je za ten úkol hodně bodů, ale bez tohoto stržení by to bylo ještě víc.

A mně taky některé karty přijdou nevyvážené, třeba ta, co dává 1VB za osamělé kočky. To je strašně málo.

9.12.2020 11:29:04

Vybíráme z Bazaru

Pokémon karty
Pokémon karty
Akt. cena: 65 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas