Ostrov koček - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Frank West
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jaké to je?

Podělte se o zkušenosti, prosím. Variabilita, zábavnost, grafika, hratelnost i ve dvou hráčích? Díky.
17.10.2020 18:15:20

Dojmy
Hrali jsme zatim jen ve dvou. V jedne hre ve dvou hracich neni sance protocit vsechny karty - variabilita tam urcite bude. Karty nejsou rozdelene na urovne (jako napriklad v Roll Player) a cely balik se pred zacatkem hry promicha. Hodne zalezi kdy ti jaka karta prijde do ruky - mit moznost koupit extra kos na kocku na zacatku hry ma zcela jine konsekvence nez kdyz ti prijde v poslednim kole.

Grafika je super cute nicmene font je imho zvoleny spatne - vse je psano kapitalkami a rozeznat O a D hodne boli.

Hra odsejpa, draft je zabavny, myslim ze cim vic hracu bude hrat tim lip a nemyslim ze by hra ve 4 mela byt vyrazne delsi jak ve dvou.

Roll player me bavi i solo (mam pres 20solo her) ale do kocek v jednom se mi moc nechce - je to kvuli kartam ktere nejsou tak pestre jako v RP. Jednak nemaji zadny tematicky obrazek ale i ucinky karet nejsou tak rozdilne jako v RP. Zvlast zelene karty kterymi boostujes lov kocek jsou vlastne supernudne.

Lov kocek a jejich umistovani nas bavilo, ma jednoducha pravidla ale neni primitivni. Musime vice zahrat abychom si overili ze nema smysl zacinat nikde jinde nez na zadi lodi - za nezaplnene mistnosti na lodi na konci hry dostavas zaporne body a na zadi lodi jsou ctyri mensi mistnosti, na pridi jen dve pricemz cestu k zadi oddeluje docela velka paluba.

Ke hre ve vice hracich jak ve dvou jsme se nedostali...

Na boxu se pise ze je hra od 8mi let ale to taky potrebujeme otestovat - myslim ze draft karet pro 8y dite nebude nic snadneho. Hra obsahuje i family mod ve kterem jsou draft a karty uplne vypusteny, udajne to muzou hrat i mladsi jak 8y ale myslim ze to bude prilis mechanicke aby se u toho starsi hrac pobavil. Doposud ma u dcery nejvetsi uspech Zombie kids a Psi zivot (ano, jsem jeden z mala ktery dokazal z Beton Games deskovku Dogs Life dostat) a jsem si docela jistej ze tema kocek zapusobi a chytne se taky.. jen teda doufam ze v plne draft variante a ne v batolecim family modu :)

Za me je to lepsi prumer.

4.11.2020 14:20:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Kočičí ostrov

Napřed musím uznat, že hra je produkčně skvělá. Komponenty jsou kvalitní, krabice snad z toho nejsilnějšího kartonu, jaký jsem kdy viděl. Herně se nám zdá také vše v pohodě. Není zde nějak zvlášť co vymýšlet ale hra je variabilní, pěkná a zábavná. Hráli jsme zatím pouze ve třech a od zakoupení prakticky denně aspoň jednu hru. Chtěl jsem sem vložit fotku kuriozního výsledku remízy všech tří hráčů, ale neprošla. Celkově je to ale rozhodně "lehčí" hra u nichž je mi vždy tak trochu líto ceny přes tisíc korun.
Jeslti nám všem něco vadí, tak je to počet kol. Jedno navíc by stačilo aby se dala aspoň někdy zaplnit celá loď, což se zatím nikomu nepodařilo.
Mohu tedy s klidem doporučit ačkoli naprosto nerozumím přestřelenému hodnocení na BGG.

4.11.2020 18:03:39

Solo
Solo nakonec neni vubec spatny. :) K dispozici je hodne karet ktere Autome pokazde meni za co je bodovana - a body automa dostava v zavislosti ma tom co delate (body za vase kocky na palube, poklady, kolik mate ukolu, zakryte mapy na lodi atd atd). Tech moznych kombinaci je tam tolik, ze pokazde budete muset reagovat na jine vyzvy.. palec nahoru..

7.11.2020 21:27:11

dojmy
Dnes jsme koupili a zároveň zahráli dvě hry. jelikož je synovi 6 let, zvolili jsme variantu 'rodinná hra'. Návod pro rodinou hru je zvlášť od pravidel a pouze na jednom tvrdším listu. ačkoliv už máme se ženou něco nahráno a v hlavní příručce hrou píší, že tato není potřeba k 'rodinné hře', tak to není zcela pravda. Hra je svižná, však pět kol zdá se málo. Jak zde bylo již napsáno, loď se naplnit nepodařilo. Syn s přehledem řeší všechny strategické aspekty hry, takže brzo přejdeme na ´plnou' verzi hry. Všichni jsme si hraní užili, jednoznačně můžu doporučit i mladším hráčům. Hra je produkčně naprosto úžasná.

16.11.2020 22:22:46

Dojmy ve 4 hracich
Velmi pekna rodinna hra - hrano nejprve s 2-mi detmi (8-9 let), a pak ve 4 dospelych. Hra odsypa, s vysvetlovanim a odbihanim za 2 hodky - da se to odehrat i za hodinu, zalezi vsak na tom, kdo jak dlouho premysli nad umistenim kocek na lod. Pekne zakomponovany draft karet. Umistovani kocek na palubu muze byt pomerne rychle, protoze muzete vyuzivat poklady na zaplneni mezer. Velmi pekna mechanika zoliku kocek a smysluplne udelano hodnoceni rodin kocek. Pri hre dospelych nejhorsi vyledek byl 56, nejlepsi byl 97 bodu.

1 vytka - ta hra je primo delana na rozsireni. Ve hre 4 hracu tam chybi komponenty ryb, coz je platidlo za kocky, takze jsme si je museli napsat na papirky. Dale karty akci i dilky kocek z pytliku byly pri hre 4 hracu vybrany do nuly a neni tam zadna rezerva, coz zamrzi. To, ze tam rozsireni bude nasvedcuje i to, ze na ostrove mate pozici az pro 6 hracu.

Jako rodinkovka super a muzu doporucit i pres tu vytku.

- tak dle informaci z Mindoku, tech ryb na jednom zetonu nejsou 3, ale 5. Takze to co jsme se vsichni domnivali, ze je umelecka podoba stinu, jsou vlastne taky ryby. To ze dochazi karty a dilky kocek je pry umysl autora. A rozsireni mozna bude podle prodeju - ale ted to pry vypada docela ok.

22.11.2020 21:38:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Jízdenky, prosím!: Evropa
Jízdenky, prosím!: Evropa
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas