Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–3 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy, Období kolonizace |
Herní kategorie: | strategická |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | Fox in the Box & REXhry Greater Than Games, LLC |
Autoři: | R. Eric Reuss |
Rok vydání: | 2022 |
Dostupnost: | 13 obchodů (cca 999–1050 CZK) |
Sdílej: |
Dojmy
Hráli jste už? Je to nějak výrazně jednodušší pro občasné hraní? Jaké jsou případně vaše dojmy v porovnání s “velkým” Spirit Islandem?
Nehral som, ale z toho, čo som videl, je zrejmé, že nejde o jednoduchšiu verziu hry, ale o jej lacnejšiu a minimalistickejšiu verziu (komponenty sú len pre troch hráčov, nepriatelia nie sú z plastu, ale z kartónu). Nových je len 5 duchov a skladacia herná doska so stranou pre dvoch (aj sólo) aj troch hráčov. Karty by mali byť tie isté, v niektorých prípadoch zmenili wording. Cena je príjemná a hru zvažujem čisto kvôli piatim novým duchom.
@MerggieMan Díky, nějak jsem myslel, že to bude ve smyslu My Little Spirit Island, ale takhle pass.
Jednodušší to asi moc nebude (ono když si to dáš bez národů, tak to je dost jednoduché samo o sobě), ale duchové by měli mít nejnižší úroveň komplexity, než ti základní ve velkém Spirit Islandu … prostě pro start nových hráčů ideál.
Ano, přesně tak, je to takový starter kit.
----------------------
Majitel liščí krabice
Jo je to na takové osahání hry, někomu to asi i na občasné zahrání vystačí, já to vzal vyloženě jen kvůli novými basic duchům, kteří se hodí pro hraní s lidmi, co nemají chuť pronikat do hry za komplikovanější duchy. Ale co jsem na ně koukal, tak bych řekl, že jsou tak na úrovni těch basic duchů ze základu.
@Froggery Předpokládám, že po pár měsících již máte ty základní duchy odehrány. Jsou zábavní? A dají se hrát i bez karet schopností z Horizonu? Objevil jsem možnost koupit pouze ty karty duchů a docela mě to láká. Jsem ve hře začátečník a mám zatím odehránu jen Živoucí sílu země. Díky. Ale je teď su uvědomuju, že by mi vlastně chyběly schopnosti daného ducha, takže asi blbost…
@Nikonov No pokud k nim nejsou ty karty vázané přímo k danému duchovi je to nesmysl, jinak karty schopností ty obecné jsou v Horizons stejné jako v základní krabici. A duchové jsou fajn nejsou těžcí na hraní ale jsou dobře vymyšlení.
Ako zaklad pre noveho solo hraca perfektne , ostatne v hodnoteni hry
Sólo je tedy nutné hrát na půlce mapy pro 2 hráče? Není to pro začínajícího hráče nepřehledné?
Stručná odpověď: Ano. Ne.
Podrobněji:
Ad 1: Ano, sólo se hraje na jedné polovině mapy pro dva hráče (já hraju na té spodní), přičemž pole horní poloviny se překryjí žetony strachu, aby bylo zřejmé, že se s nimi nehraje.
Ad 2: Nevím přesně, koho myslíš “začínajícím hráčem”. Já sice nejsem začátečník, co se týká hraní deskových her obecně, ale Duchy ostrova jsem předtím nikdy nehrál, takže jsem byl u nich začátečník. Mohu říct, že mi toto řešení nijak nevadilo, ani mě to nemátlo. Žetony strachu jsem si na ta pole radši dal (pro jistotu), ale zahrával jsem si i s myšlenkou, jestli to není zbytečné.
Podle mě ani začátečník běžné inteligence v oblasti deskových her by s tím neměl mít problémy. Kdyby mu nestačily žetony, tak ať si to překryje něčím jiným (třeba papírem).
Ja ešte len pridám takú poznámku, že tí duchovia sú lepšie nadizajnovaní ako štyria základní s ľahšou obtiažnosťou zo základnej hry, ktorí majú nejaké dizajnové chyby (Země a Stín sú relatívne slabí oproti iným duchom, Blesk a Rieka zasa majú relatívne skoro v hre ako najoptimálnejšie ťahy reclaim loop, kedy človek zahrá všetky štartovné karty a spustí si všetky vrodené schopnosti, doberie si ich na ruku späť, zahrá, doberie si späť…).
Čiže sa túto verziu hry oplatí kúpiť už len kvôli jednoduchším duchom, ktorí sú o niečo zaujímavejší ako v základe, keďže iné rozšírenia žiadneho jednoduchého ducha neprinášajú (všetky majú obtiažnosť od strednej vyššie). Škoda, že v češtine pravdepodobne nevyjdú na tvrdších herných doskách, aby zapadli k základu :)
@VanessJ V češtine vyšli duchovia na tvrdšej doske, na rozdiel od originálu.
Prima, díky za odpovědi. A lze použít v “Obzorech” i středně těžké duchy z “plné verze” Duchů ostrova?
@Kach Obě verze jsou navzájem kompatibilní, takže můžeš použít v Obzorech duchy z Duchů ostrova a naopak.
Ovšem upřímně - pokud máš Duchy ostrova a pořídíš si i Obzory, tak si z Obzorů vyndej jen desky duchů a jejich karty a hrej s nimi na materiálech z “velkých” Duchů, herní dojem bude stejný, ale figurky a desky ostrova jsou přece jenom přehlednější ve “velkých” Duchách.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Domek plný chaosu
Akt. cena: 499 Kč
Končí za: 11 dnů