New York 1901 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Chénier La Salle
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Graficky vypadá hra poměrně pěkně. Jaká je? Je alespoň pro rodinné hraní? Ideální počet lidí? Díky moc.
10.12.2015 16:01:51

Dojmy po dvoch hrách
Bohužiaľ to nie je ničím výnimočné a ani novátorské..podobných hier je veľa. Hra je často zrovnávaná s Ticket to Ride, ktorý mi príde zaujímavejší.
Je to skôr rodinná hra, v ktorej nečakáš dlho na ťahy spoluhráčov a pomerne rýchlo to odsýpa. Hrateľné je to iba v plnom počte, pretože v menšom počte hráčov je pláne príliš veľa miesta a vôbec sa navzájom neobmedzujete.
Pekné je, že v každej partii sa náhodne vylosujú 3 ulice, ktoré si zaboduje hráč s najväčšou prehou a taktiež sa náhodne vytiahne karta s bonusovými bodmi pre všetkých ( napr. sa boduje počet budov so symbolom 6-uholníka).

Hra je veľmi pekne a kvalitne spracovaná. Je to skôr hra z kategórie vstupných hier, ale ako filler neurazí ani pokročilejších hráčov.

11.12.2015 10:34:59

Ve dvou hráčích
Za mě bez problémů hratelná ve dvou hráčích. Náhodně se vybere jedna barevná oblast, s kterou se nehraje (v pravidlech se vybírá jen růžová, ale dle mě není důvod hrát bez jakékoli jiné) a je to strategické dostatečně. Náhodně vybrané 3 bodované ulice, speciální úkol + náhodně vybraná vynechaná oblast dělá každou hru jinou.

16.12.2015 21:14:45

New York 1901
Pravidla tejto hry sú kameňom úrazu tejto hry neviem kto ich písal a prekladal do Slovenského jazyka ale je to čista katastrofa traja dospeli ľudia sme sa nemohli vysomáriť z týchto pravidiel .. Polovica veci a možnosti v hre tam nie je vysvetlená úplne zrozumiteľne. Môžeš budovať cez dve farby áno alebo nie ? neni to tam .. čo z prestavenými budovami ? píše sa tam zbúrane daj do krabice .. ale čo prestavane .. Ako možno som to len ja nepochopil po prevej hodine študovania pravidiel .. Ale nakoniec ma zachránilo video na YouTube od Boardgamegeek .. A div sa svete zahrali sme v celku rýchle ..

Hra je sama osebe ako tetris akurát namiesto kociek sú mrakodrapy. Odporúčam každému krásne svojské ilustrácie komponenty sú kvalitne spracovane.

Také že super :) jedine mínus tejto hry sú tie pravidla .. chcelo by to podrobný návod na YouTube .. (je tam návod od deskofobie ale tiež to z toho nejde celkom ľahko pochopiť. pre tých ako ja čo nehrali ešte hru s takýmto mechanizmom) 4/5 *

17.1.2021 16:50:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Za mě
- příjemné překvapení
- při pohledu na obrázky jsem si vždycky říkal, že tohle není pro mě, protože tetris, ale fakt to není hra o skládání tetrisu
- při dnešní ceně "za 300" určitě doporučuju pro rodinné hraní, ale i hráči se s ní dokáží vyblbnout
- problém s pravidly jsem nezaznamenal (nebo si ho nepamatuju, tj. nic zásadního)

18.1.2021 11:07:27

Vybíráme z Bazaru

Únikové příběhy: Potomci lesa
Únikové příběhy: Potomci lesa
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas