Nemesis: Den poté

xxxxxxxxxo hodnoceno 28x (Seznam vlastníků)

Nemesis: Den poté - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Nemesis
Nemesis: Lockdown
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MINDOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Trestankyně - kombinace karet "Chytej, zrůdu!" a předmětu "Trubka

@Raelag Ahoj, jen rychlí dotaz , lze kombinovat akční kartu “Chytej Zrůdo!” (Catch this!) s kartou předmětu Trubka? Přijde mi to jako fajn kombinace do boje, akorát Trubka se fyzicky neodhazuje, ale otáčí a zůstává v inventáři.

Tvůj pohled na věc? 

 

Díky

23.5.2024 08:51:52

@FH85 ano, tak to je samozrejme mysleno. Catch this rika, zahod heavy item abys…. Trubka rika, ze kdyz ma byt zahozena, tak se jen otoci a muzes si ji ulomit znovu za akci. Ale samozrejme je pro potreby karty zahozena, jen ma dodatel, ze o ni neprijdes.. Nic nejasného v tom nevidím :D

 

23.5.2024 09:42:27

@Raelag - Díky jako vždy. Jen pro vysvětlení, zítra máme hrát poprvé Nemesis s rozšířením a chci vědět co a jak se hraje , abych pak nemusel v samotné hře řešit , jak by se co správně mělo vyhodnocovat, proto tolik dotazů v tak krátké době. Děkuji za tvou trpělivost!

23.5.2024 10:33:33

@Raelag Ještě bych se chtěl zeptat na další věc u které jsme si nebyli jistý i když jsme jí zřejmě vyhodnotili dobře. Trestankyně ,když utočí svojí tyčí a mine , tak dostane pouze lehké poranění a kartu infekce, ale jak to je když utočí na blízko ale bez svojí tyče? Platí tím opět stejné pravidla jako při útoku na blízko , tedy, když mine dostane vážné poranění + infekci ? My jsme to vyhodnotili podle standartních pravidel, tedy že dostala vážné poranění , že to platí jen když utočí na blízko se svojí trubkou.

P.s. Ještě si nejsem úplně jistý , jak to je když mine se svojí tyčí, jestli dostane pouze lehké poraněné bez infekce. 

Díky za odpověď 

29.6.2024 08:42:58 | Upraveno autorem (porovnej)

@FH85 hele vůbec nechápu otázku :D hlavně ty dvě tyče/trubky... Prostě vyhodnocuješ dycky utok na blízko tzn. dostaneš infekci.. A pokd ma convict tyč aktivovanou, tak dostane i při minutí na větší příšery jen lehké zranění. Pokud útočí bez aktivované tyče a mine, dostane zranění buď lehké nebo těžké (podle příšery)… 

29.6.2024 13:39:39 | Upraveno autorem (porovnej)

@Raelag to měla být metafora, když utočíš na blízko, tak můžeš mít třeba lopatu, když na to přijde to si vymýšlíme. :) Jinak jak to myslíš, že záleží na druhu příšery, podle které dostaneš buďto lehké nebo vážné poranění, když mineš při útoku na blízko je to vždycky vážené poranění, pokud tedy zrovna nemáš tu trubku trestankyně , ne?

 

 

29.6.2024 14:40:52

@FH85 pravda.. Dycky je to vážné.. Jsem to hledal v pravidlech a nedočetl celé :D 

Každopádně je to tak, že při útoku na blízko nemá postava v ruce nic.. Proto je ta trubka změna. A s ní je to snazší. 

29.6.2024 20:54:43

@Raelag Jinak nemáš tak úplně pravdu,  že máš jakoby prázdné ruce ,na stránce  19 je takový ten příběhovy odstavec uprostřed dole,kde se píše,  že když není zbyti, tak můžeš improvizovat a využít k  útoku na blízk ,  třeba  železnou trubku,  pazbu zbraně nebo těžký předmět :) . Takže pěsti proti vetřelcům to určitě nebudou:)

Proto jsem zmiňoval v předešlém odstavci,   že jedna tyč způsobuje vážné zranění,kdyz s ní minu a druhá pouze lehké:)

Ale to řeším už kraviny;)

30.6.2024 09:45:29 | Upraveno autorem (porovnej)

@FH85 no… Jako motat do pravidel přiběhovej lore text.. To už je trochu za hranou :) to bys mohl argumentovat tím, že v nějakých skicách měly postavy zbraně v jiné ruce apod… zkrátka a dobře.. Trubka, kterou má ten convict dělá specifickou úpravu. 

30.6.2024 21:25:01

Vybíráme z Bazaru

Psí život - desková hra
Psí život - desková hra
Akt. cena: 410 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas