Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

životy vetřelců

Zdravím přátelé,
potřebuji si ujasnit pár informací týkající se vetřelců.
1. životy vetřelců jsou na kartě "útoky vetřelců", jestli tomu rozumím dobře, která se tahá až ve fázi událostí. To znamená, že životy vetřelce vyhodnocuji až po útoku, který je ve fázi hráče. Tím zjistím zda jsem vetřelce zabil nebo ne. Je to tak ?? Co mi však není jasné, zda tu kartu útoků vetřelce po vyhodnocení vracím do balíčku a v další fázi události pro tohoto vetřelce tahám znova kartu s životy nebo kartu ponechám vetřelci i přes několik kol do té doby než je mrtev. Například, když ho zraním a pak zdrhnu z místnosti a na kartě bude mít víc životů než zásahů. kartu si tahá po celou dobu ??
2. Když tahám 2 karty pro královnu nebo strážce a jedna z nich má místo života šipku přesunu, platí to ?? Tedy součet bude jen jedna karta nebo, tahám znova kartu i s druhým životem aby měla královna vždy větší život jak dospělci ??

Díky za objasnění ;-).
5.9.2020 22:34:01

Dragnar69
1) Pokaždé, hned po tom, co vetřelec utrpí zranění (tj. ne vždy po útoku, ale jen když jej zasáhneš nebo i např. když utrpí zranění ohněm na konci kola při vyhodnocování zranění ohněm - nemám českou verzi) tak vytáhneš kartu/y a zjistíš jeho počet životů. Pokud má už tolik zranění, kolik ukazuje karta (příp. součet u královny a breedera - opět nevím název z české verze), je mrtev. Pokud má zranění míň, nic se neděje, karta jde do odhazovacího balíčku.
Tzn. nikdy nevíš, kolik ještě potřebuje zásahů, dokud jej nezraníš a neotočíš novou kartu. Jeho maximální počet životů se tímto vlastně může i v průběhu hry měnit.

2) Pokud při zásahu královny nebo breedera a vytažení dvou karet ukazuje jedna z nich šipku (retreat/útěk), životy se nevyhodnocují, ale vetřelec prchá směrem, který určí tažená karta událostí (bez ohledu na to, pro který typ vetřelců je pohyb na kartě).

6.9.2020 01:59:43

Ellenar> Moc děkuji za odpověď. Tak konečně v tom mám jasno a asi Vás nepřekvapí, že jsme to hráli blbě :D. Ještě bych měl jeden malý doplňující dotaz prosím....kondice vetřelce se kontroluje v každé fázi událostí a i když s ním nejsme v boji, že ?? Jde mi o to, že když ho zraním a on uteče do sousední místnosti, tak na konci u fázi události třeba vyhodnotím, že přežil (a kartu odhodím). V dalším kole se mu vyhnu a nechám ho tam. Nastane další fáze událostí, znovu tahám kartu, kde je méně životů a prostě jen tak umře ?? To se mi nějak nezdá... - Dragnar69

Ellenar

Moc děkuji za odpověď. Tak konečně v tom mám jasno a asi Vás nepřekvapí, že jsme to hráli blbě :D. Ještě bych měl jeden malý doplňující dotaz prosím....kondice vetřelce se kontroluje v každé fázi událostí a i když s ním nejsme v boji, že ?? Jde mi o to, že když ho zraním a on uteče do sousední místnosti, tak na konci u fázi události třeba vyhodnotím, že přežil (a kartu odhodím). V dalším kole se mu vyhnu a nechám ho tam. Nastane další fáze událostí, znovu tahám kartu, kde je méně životů a prostě jen tak umře ?? To se mi nějak nezdá...

6.9.2020 22:12:45

Dragnar69
ne.
Zda vetrelec zemrel nebo ne se vyhodnocuje pouze ve chvili kdy dostane (nove, dalsi) zraneni.

takze priklad:
Prvni akci strelis do zdraveho vetrelce a das mu 1 zraneni (tim padem u sebe bude mit jednu kosticku), v tu chvili otocis kartu utoku a porovnas zivoty - tam je treba 3, takze stale zije, protoze ma pouze jedno zraneni. Druhou akci do nej opet vystrelis a zranis ho za 2 (takze u sebe bude mit 3 kosticky zraneni), v tu chvili otocis kartu utoku a porovnas zivoty - je tam treba 5, takze stale zije.

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

7.9.2020 08:07:14

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu: 1400
Kronika zločinu: 1400
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas