Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Předmět skafandr

Když jsem v místnosti s ohněm a použiju skafandr pro přesun vesmírem do jiné žluté místnosti,kde jsou 2 vetřelci uhasí to oheň a vypustí vetřelce do vesmíru ? Nebo chápu tu kartu blbě? Mám za to že se zavřou dveře a otevře vstup do vesmíru.
3.1.2021 20:04:41

Skafander?
Ahoj, ako si na to prisiel, ze skafander ma uhasit ohen a vypustit votrelcov do vesmiru? Skafandrom sa iba presunies do inej zltej miestnosti, nic viac nic menej (teda dufam, ze mam dobru kartu)
Nemylis si to s miestnostou Ovladanie prechodovych komor?

3.1.2021 20:49:28

...
No přesuneš , ale snad logicky skafandr použiji pro cestu venkem lodi, abych vyšel z místnosti a pak do ní mohl zpátky musel bych zavřít dveře a otevřít poklop jinam bych tu kartu mohl brát jako teleport, když nebudou spojené žádnou chodbou, asi to chápu blbě ale takhle mi to přišlo logické

3.1.2021 21:55:03 | Upraveno autorem (porovnej)

logika vs. pravidla
Tak hry sa maju hrat podla vykladu pravidiel a textov na kartach :) a na tej karte, ani nikde v pravidlach sa nepise nic o skafandry, ze mas otvarat dvere a vysavat vzduch.
To ze to nema logiku je uz vec ina. Nieco ako keby si povedal, ci po hode granatom sa ma hadzat na hluk, ved ten granat tam urobi ramus ako hrom. (Aj ked v tej hre hluk nevytvaras ty, ale tie hody su hluky/zvuky co pocujes z tej ktorej chodby tusim)

3.1.2021 22:04:32

pravidla vs. logika
Přesně jak píše Muraddin. Pravidla ve hrách nějakým způsobem popisují pouze silně stylizovanou "realitu", jestli se to tak dá napsat. Jediná logika, která se v tom dá hledat je ta herní a to tak, aby hra byla nějak vyvážená.

Pokud bys chtěl, aby ti to dávalo smysl, řekl bych, že každá žlutá místnost obsahuje přechodovou komoru - proto se pro ni dá použít Airlock control místnost a předmět skafandr. Ty ten airlock musíš použít aby tě to nevycuclo taky. Takže to oheň neuhasí a nikoho (počítaje i tebe) nikam nevycucne.

4.1.2021 00:28:27

Vybíráme z Bazaru

Praga Caput Regni
Praga Caput Regni
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas