Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Požár v hibernátoriu

Když vznikne v hibernátoriu požár a je tam již jedna z postav hibernována, jak jí požár škodí. Časem uhoří a nebo oheň neublíží. Postava se již neprobudí, nemůže to nijak ovlivnit.

A ještě jeden dotaz. Mám úkol zabít sám sebe. Ten se celkem lehce dá splnit. Platí to
29.12.2020 11:15:18

simsta
S tím požárem to nevím na sto procent, ale jsem přesvědčen o tom, že hibernované postavě se už nic nestane. Leda by požár způsobil, že exploduje celá loď.

Splnění úkolu je jen jednou z podmínek pro vítězství nikoliv jedinou. Další z podmínek je, že na konci hry musíš být naživu. V případě tvého úkolu tedy musíš splnit tu druhou možnost, která na něm je a to přežít jako jediný. Lepší pak asi bude vybrat si ten soukromý úkol.

29.12.2020 11:43:27

je f pohode
hybernovanu postavu uz netrapi a neohrozuje vobec nic... nehra a caka, ci lod dorazi na zem, alebo nie.

29.12.2020 13:38:46

Reakce na odpovědi
Díky, s tím požárem jsem si to myslel, postava je hibernována, nic jí už neublíží, pouze destrukce lodi.

Ale s tím zabitím sám sebe je to složitější. Nikde se nepíše, že bych si tento úkol nemohl vybrat. Podle mě jsou úkoly nadřazené ostatním podmínkám pro cíl hry. Když dostanu úkol letět na Mars, tak taky neletím k Zemi. Co vy na to ?

29.12.2020 14:30:22

úkol
Ano, nikde se nepíše, že si ten úkol nemůžeš vybrat, ale abys hru vyhrál, musí tvoje postava přežít. To v těch pravidlech máš. Pokud si ten úkol vybereš, tak musíš splnit tu druhou část úkolu tj. být jediný přeživší. To je tam přesně kvůli tomu, pokud dostaneš za úkol zabít sebe, protože jinak bys nemohl vyhrát.

29.12.2020 15:31:39

Úkol
my jsme to hráli tak, že pokud si vybereš takový úkol, tak si můžeš/nemusíš vylosovat jiný. Tohle nedává smysl, zabít sám sebe, když hlavní úkol je přežít a snižovat možnost výhry vůči ostatním hráčům, kteří volí ze 4 úkolů, je diskriminační. Podle mě je to zásadní chyba, na kterou pravidla nemyslela, a my jsme si to prostě takto upravili.

10.2.2021 12:52:23

wapno
Není to chyba pravidel. Jak je v nich psáno, jsou-li na kartě uvedeny dva úkoly oddělené spojkou NEBO, musíš splnit jeden z nich. Zároveň musi tvoje postava přežít. Pokud to jednomu z úkolů protiřečí, nezbývá ti, než si vybrat tu druhou možnost. Tak je to celkem logicky myšleno. Daevin to říká přesně podle pravidel.
Ale jinak si sám pravidla můžeš upravovat dle libosti.
Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

10.2.2021 14:38:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

desková hra Catan Duel
desková hra Catan Duel
Akt. cena: 310 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas