Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Poškození místnosti s nejnižším číslem.

Pokud mě karta události instruuje položit žeton poškození na místnost s nejnižším číslem, ale tam už jeden žeton poškození leží, mám tento efekt ignorovat, nebo položit žeton poškození na místnost s dalším nejnižším číslem, kde ještě žádný neleží?
16.10.2019 11:45:01

Logicky
nejnizsi neposkozenou

16.10.2019 11:46:36

Logicky to zní> Jen jsem chtěl mít jistotu, že si zbytečně nezvyšuju obtížnost :-) - Stefan234


...
Záleží, jak zní text na kartě udáosti (nemám k dispozici). Je-li výslovně uvedeno, že žeton poškození se má umístit na "nepoškozenou místnost s nejnižším číslem", pak platí, co píše Pepsson. Je-li jen uvedeno "na místnost s nejnizšim číslem", pak platí obecné pravidlo, že ma-li se žeton položit tam, kde už nějaký leží, nestane se nic.
Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

17.10.2019 12:50:08

Text na kartě říká:> "Umístěte žeton poruchy do prozkoumané místnosti s nejnižším číslem." Takže by se asi nemělo stát nic. - Stefan234

...> Presne tak. V tomto pripade se nestane nic, jak plyne z pravidel. - karel

Takže vždycky můstek? > Ahoj, nejnižší číslo (001) má místnost můstek, která je od začátku hry otočená tj. prozkoumaná (pokud si to vykládám správně). Znamená to tedy, že tato událost má dopad vždy a pouze na můstek? Nenapadá mě totiž jiná varianta. Pokud by to tak bylo, mohla karta události rovnou uvádět, že se poškodí můstek. My to zatím hrajeme tak, že se poškodí první nepoškozená prozkoumaná místnost - ale jistý si tím fakt nejsem.

Děkuju. - Deskovec

Deskovec> Vynikající postřeh, Deskovče!! Ukázalo se, že máš pravdu! Je tady chyba v originále. Text na kartě má skutečně znít "na NEPOŠKOZENOU místnost s nejnižším číslem"! Pozor tedy na to. - karel

Vybíráme z Bazaru

Loupežníci
Akt. cena: 0 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas