Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Několik otázek napříč hrami ze série Nemesis

Zdravím kolegové, 
potřebuji od Vás poradit, předem děkuji.

1) Obezřetný pohyb: v prvním díle jsem při obezřetném pohybu ignoroval žeton průzkumu (klid, drápy). To stejné s kartou průzkum. Ale v Lockdown se píše na str. 17, že e efekt žetonu průzkumu platí i při obezřetném pohybu (musel bych vyhodnotit hluk, klid se dál ignoruje). Hrál jsem to v jedničce špatně nebo to je novinka pro Lockdown? Úplně poprvé jsem jedničku hrál, jak píší v manuálu Lockdown, ale pak jsem na základě diskuse tady na zatrolenkách začal při obezřetném pohybu hluk ze žetonů průzkumu ignorovat.
2. Vlastnosti postav: používáte tyto nové vlastnosti ve všech hrách Nemesis nebo jen v Aftermath? Myslím třeba automatické obvázání vážného zranění nohou u vědce.
3. Postavy z Aftermath: jsou kompatibilní i s rozšířením Karnomorfové a Psychonauti? Chytridi (které zatím nemám) to umožní propojit s dvojkou, ale fungují Aftermath postavy i v samotných zmíněných rozšíření?

26.2.2023 15:07:38 | Upraveno autorem (porovnej)

a jaké?

26.2.2023 15:35:01

zde je vlákno kde se to řeší: 

https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/nemesis-7574/otazky/pruzkumnice-vyzvedy-26250/

 

Jinak obezřetný pohyb je za 2 karty, ten ti dá že si vybereš kam dáš hluk. Je to výhoda když chceš mít jistotu že zrovna nehodíš drápy nebo číslo chodby kde už je hluk, aby nedošlo ke střetu.

 

Lockdown má výhodu že pokud ti jde proud v sekci, tak se ty hluky pak vymažou, ale to by ti vysvětlil někdo kdo to hrál nebo to má. Já hrál pouze verzi na STEAMu. 

 

Mám postavy z Aftermathu(všechny rozšíření) a dají se kombinovat se základní hrou NEMESIS, to znamená rozšíření Psycho a Karno je pouze výměna vetřelců, takže to jde taky dohromady a v doplňcích pro s Chytridi máš panely pro LOCKDOWN jak pro Psycho, Karno a nějaká postavy z Aftermathu. Dá se říct že pokud máš LOCKDOWN a dobrý si pořídit i Chytridi.

Chytridi jsou taky použitelné pro NEMESIS základ, ale dojde tam k malé změně, která je uvedena v pravidlech. Jinak jsem ještě toto rozšíření nehrál, ale chystáme se. 

Kdyby něco tak klidně napiš. 

F.N.

 

26.2.2023 18:53:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Děkuji za odpověď, nakonec je to takto. Původní Nemesis: obezřetný pohyb přebije žeton průzkumu (ticho, nebezpečí).

Lockdown: obezřetný pohyb je neplatný v případě, když se narazí na žeton průzkumu s nebezpečím. V případě ticha ovšem platí obezřetný pohyb.

Relikan

26.2.2023 21:18:54

Vybíráme z Bazaru

Osud dobrodruha
Osud dobrodruha
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas