Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Několik nejasností

Hru jsem ještě nehrál a teprve studuji pravidla. Můžete mi prosím pomoci s těmito nejasnostmi?

1) Pokud budu při útoku vetřelců ve fázi událostí s více vetřelci (druhy) v jedné místnosti a útočí na mě, tahám pro každého z nich kartu útoku, ale v jakém pořadí? Je to opět od nejsilnějšího jako při ústupu (dle oficiálních FAQ)?

2) Dle oficiálních FAQ můžete lékárničku použít i na ostatní (je tam dress or heal, ale česky je tam dle galerie obvažte SI nebo vyléčíte SI). Mohu tedy na ostatní použít i obinadlo? Uniformu? Nebo i další předměty?

3) Medik si jehlovou zbraň nabije jen chemikáliemi. To jsou předměty s plamínkem vlevo nahoře? A dobije jedna karta oba náboje?

4) Pro provedení analýzy vzorku v laboratoři musím vzorek nést já, nebo ho může nést i jiná postava v místnosti nebo stačí, když tam leží na zemi? Pravidla: Tuto akci lze provést jen v případě, že je v Laboratoři vzorek (např. ho nese postava v místnosti)
18.12.2019 10:32:49

Odpovede
1) Kľudne môžeš, pretože ono je to v zásade úplne jedno. Dôležité je pred útokom stanoviť, za ktorého votrelca ideš ťahať kartu útoku.

2) Toto je dobrá otázka. FAQ do toho priniesli dosť zmätok. Ja sa domnievam, že používať svoj predmet na niekoho iného by sa nemalo dať, ak to nie je výslovne uvedené na karte. Vždy predsa (za predpokladu, že sa nachádzate v tej istej miestnosti) máte k dispozícíí základnú akciu Výměna. Predmet vymeniš a je to. Nech si ho dotyčná osoba použije na svoje náklady.

3) Medika nemám, nepomôžem. V každom prípade, dobytie je obvykle doplna. A eng karta predmetu Chemicals je v cz karta Hořlavina.

4) Na všetko áno. Je jedno, aká postava ho nesie, ale musí sa nachádzať v miestnosti alebo vzorek musí v miestnosti ležať.

18.12.2019 11:41:33

Poděkování> Díky - Lu-pen

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač Starý Svět - KOVOVÉ MINCE + vrecko
Zaklínač Starý Svět - KOVOVÉ MINCE + vrecko
Akt. cena: 15 €
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas