Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Medik a larva

Hráli jsme hru s medikem a nevíme, jak bojovat s larvou. Medikova zbraň nezraní, ale donutí vetřelce ustoupit. Vztahuje se to i na larvu? Kam případně ustoupí?
19.2.2020 11:48:13

Dobrá otázka
S larvou bych problém ani neviděl, prostě bych ji nechal ustoupit podle normálních pravidel, tj. otočit kartu události a posunout ji podle čísla (bez ohledu na uvedený symbol vetřelce). Larva se pak nebude hýbat, resp. pouze pokud by někdo hodil nebezpečí ve vedlejší místnosti.
Na BGG pak někdo řešil, zda by v tom případě dokázala zničit zavřené dveře. Logiku bych za tím nehledal a hrál to podle obecných pravidel, takže ano.
Můžeš se taky rozhodnout s ní bojovat rukama, což povede k líznutí karty infekce.
Problém se dá taky vztáhnout na vejce, tam je to ještě složitější, protože vejce těžko někam ustoupí. Podle pravidel by nemělo jít medikovou zbraní vejce zničit, tzn. že bys musel bojovat rukama a lízat infekci.

19.2.2020 14:12:10

Zničení vejce> Jen doplním, že dle pravidel se i při útoku na blízko na vejce karta infekce nelíže.

V případě útoku na blízko nedostáváte žádnou kartu infekce a vaše postava neutrpí poranění, pokud útok mine. - Lu-pen

pardon, moje chyba> Ano, pravda, moje chyba. Automaticky jsme to tak hráli, protože jsme nemohli přijít na to, jaký by mělo význam plýtvat municí na vejce. Jediná výhoda střelby na vejce tedy je v případě, že mám nějakou možnost hodu kostky znovu, kdyby mi padla 0? - Hardy

Zničení vejce> Vajec je ke zničení hodně a pak se ještě hází na hluk, tak už to asi nechtěli ještě ztěžovat kartou infekce (asi postavy mají na jejich zničení nějaký dlouhý klacek :-)))
Střílet se do nich opravdu nevyplatí. Jedině kvůli tomu možnému přehození, jak píšeš. - Lu-pen

Uchytenie larvy
Strana 20 v pravidlách:
Pokud je útočícím vetřelcem larva, neotáčejte žádnou kartu útoku vetřelce. Místo toho: odstraňte figurku útočící larvy z herního plánu a pokud nemá napadená postava na svém panelu larvu, postavte ji tam (jinak ji vraťte do zásoby), dotyčný hráč každopádně dostane do odhazovacího balíčku 1 novou kartu infekce.

Larvu vyoperuješ na operačnom sále.

19.2.2020 16:15:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Dufo

To je pěkné, ale dotaz zněl úplně na něco jiného :-D
Nicméně bych se asi taky přikláněl k tomu, že larva ustoupí dle tažené karty.
A co se týče vejce, tak zde asi tedy bez efektu.

19.2.2020 16:42:58

Boj s larvou?> Pokiaľ viem tak s larvou sa nebojuje.
Tá sa na teba iba prychytí a infikuje ťa, alebo sa mýlim? - Dufo

Dufo
Larva, jako kterýkoli jiný vetřelec na tebe zaútočí, pokud máš méně karet než je číslo na jeho žetonu,akorát její útok probíhá tak jak si posal níže.

19.2.2020 21:06:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Uchycení larvy
Ano, larva se uchytí, když ustoupíš a nezabiješ ji. Problém je, že medic ji zbraní zabít nemůže a rukama bojovat nechce :) Myslel jsem, že někde v pravidlech je napsáno, že larva se hýbat nemůže, ale teď už si tím nejsem tak jistý, tak možná opravdu může ustoupit.

19.2.2020 21:58:25

Maxell92
Hru jsem hrál už hodněkrát, pravidla si myslím, že mám taky celkem solidně zmáknuté.

Konkrétně tato situace (Medikova zbraň vs. larva) nikde explicitně popsána není -> aplikují se všeobecná pravidla, tudíž sedí přesně to, co psal Hardy jako první odpověď.

20.2.2020 00:26:04

Ustoupí

Zcela normálně ustoupí podle pravidel. Tím že je to larva tak za mě by ústup přes dveře neplatil a vrátila by se mu zpět a pokad by neměl 1 kartu tak by rovnou zaútočila jelikož je ohrožená. Jednoduché řešení a dáse říci podle pravidel.

21.2.2020 13:39:12

Sioux
To co píšeš nemá s pravidly kromě věty "Zcela normálně ustoupí podle pravidel." nic společného.

Otázku už zodpověděl Hardy hned v prvním příspěvku. Zbytek už je zcela tvůj výmysl. Larva potom na hráče v místnosti zaútočí a vleze do něj, ale až ve fázi Intruderů, pokud tam hráč zůstane nebo pokud bude chtít z místnosti odejít.

Ad pohyb larvy a dveře:
---------------------------
Larva ve hře běžně nepohybuje (v základní hře to může nastat jen při padnutí Danger při hodu na hluk a larvě v sousední místnosti nebo použitím karet Decoy a Fire Extinguisher, jinak potom zbraň Medika) a tudíž to v pravidlech není nijak ošetřeno. Tedy kromě všeobecného pravidla, že pokud se kterýkoli Intruder má pohybovat přes zavřené dveře, tak místo pohybu zničí dveře a zůstává na místě. Tudíž, ačkoli je to divné i larva by měla dveře podle pravidel ničit.

21.2.2020 23:18:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Království
Království
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 13 hodin

Offcanvas