Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Liečenie ľahkých zranení

Ako to je s liečením jedného ľahkého zranenia (napr. akciou v jedálni) ak sa môj ukazatel stavu nachádza na políčku 2 lehké poranení.

Normálne by som to riešil podľa českých pravidiel, kde je napísané, že sa ukazatel stavu posunie na políčko 1 lehké zranení.

Lenže v anglických pravidlách je napísané "odstráňte (v prípade ľahkého zranenia) Zranenie zmienené v efekte Akcie." dá sa to jednoducho vyložiť tak, že ak má 2 lahké zranenia, a efekt akcie hovorí o 1 ľahkom zranení, tak sa nič neodstraňuje.

Navyše ma zmiatla diskusia vo vlákne Na co si dát pozor, kde niekto tvrdí, že sa nedá posúvať ukazateľ stavu a karel (prekladatel) mu to nepriamo potvrdí, že veta v českých pravidlách sa prekladala v čase, kedy to ešte nebolo jasné, že to tak je.

Logické mi prídu obe varianty, aj tá, že ak už sa mi zranenie zväčšilo, tak malý zásah ho nevylieči a potrebujem väčší zásah. Ako aj tá možnosť, že menší zásah pomôže a zranenie sa zmenší.

1.11.2019 13:39:37 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Vida!!! Nechal jsem se zmást tím tvrzením, že ve hře není mechanika umožňující léčení jen 1 lehkého zranění! Tuto informaci jsem neověřoval a hru nazpaměť neznám.
Doporučuji postupovat podle nasich českých pravidel a selského rozumu, že je normálně možné léčit jedno lehké poranění a ukazatel adekvátně posunovat...
Velice se omlouvám za zmatečné vyjádření ve vedlejším vlákně, doufám, že takto to platí.
Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

1.11.2019 15:35:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny: Karetní hra - Bojovníci víry + 2
Hra o trůny: Karetní hra - Bojovníci víry + 2
Akt. cena: 180 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas