Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

horiaci votrelec

keď je v horiacej miestnosti votrelec tak vyhodnocujem jeho kondíciu po každom kole a 1 kocku zranenia mu po každom kole pripočítam +1? Čiže viem počkať kým nezhori - kým nebude mat rovnaky alebo väčší počet kociek ako vytiahnem na karte?
20.2.2021 15:32:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Dveře a útok
Dveře lze otevřít/zavřít nebo zničit. Hodně postav má akční karty Demolice, cože tedy nenávratně dveře zničí. Některé postavy mohou dveře otevřít nebo zavřít, případně to mohou provést pokud jsou v nějaké místnosti. Mám pocit, že třeba Pilotka může na Můstku otevřít nebo zavřít jakékoliv dveře na lodi. Pokud nemáš žádnou kartu, která toto umožnuje, jsi závislý na jiné postavě, který by ti to mohla otevřít nebo zdemolovat.

Už si nejsem jistý, jestli to lze udělat nějakým předmětem nebo místností. Myslím, že je to spíš u těch postav a jejich akčních karet.

A jinými slovy, pokud nikdo nemá nebo nechce použít kartu, která dveře otevírá/ničí a nejsi ani v místnosti, která by to umožnovala, tak ty dveře prostě neotevřeš a musíš to obejít nebo třeba počkat až je zničí vetřelec atp.

Útok na vetřelce mi přijde dost jasný. Kdykoliv ho zraníš/je zraněn, otoč kartu Útoku vetřelců a zkontroluj jeho kondici. Příklad: zaútočíš na něj a zraníš ho za 2 body zdraví. Otočíš kartu Útoku vetřelců a tam je 5 bodů zdraví. Takže si ho nezabil, kostky zranění u něj necháš. Na stejného vetřelce zaútočí další postava, zraní ho za 1. Opět otočíš kartu Útoku vetřelce a zjistíš kondici proti celkem 3 zraněním (2 už má a jedno zranění dostal ted), opět má kondici třeba 4, takže zůstává na ploše. Popálení je až ve fázi událostí. Bohužel ale nejdřív přijde útok vetřelce, který zraní postavu s nejméně kartami, v případě shody myslím prvního v aktuálním pořadí. Po útoku vetřelců je jejich popálení, takže ho opět zraníš za 1 body, nyní už má celkem 4 a opět otáčíš kartu Útoku vetřelců a zkontroluješ kondici. Pokud je 4 a méně a tak umře, jinak tam zůstává a pokračuješ dalším kolem.

20.2.2021 18:25:43

To nedává logiku. Takže má vlastně pokaždé jinou kondici. dejme tomu, že jsou v místnosti dvě postavy. Útočí první, hodí 2 zranění. Na kartě útoku vetřelce je 3. Přežije, jede další postava. Hodí 1, otočí kartu, vetřelec má kondici 5. Pořád žije. Není logičtější, aby měl kondici fixní, třeba podle první karty, která se otočí?

4.12.2021 21:06:13

Z jistého úhlu pohledu to možná logiku nemá, ale toho úhlu pohledu, že vetřelec je pro posádku tajemná bytost a oni nemají ani páru o tom, co ta mrcha vydrží, tak to má logiky až dost. A hlavně je to tak v pravidlech:)

4.12.2021 23:49:48

V pravidlech to tak je, vím. Taky to tak hrajeme, že otáčíme po každém úroků novou kartu. Ale přišlo mi to divné. V jiných hrách má nepřítel většinou jednu fixní hodnotu. Ale dobrý, dá se s tím žít.

5.12.2021 07:20:53

Tak to ber jako obranne cislo. Kazdy utok ho trochu oslabi a kdyz si zraneny vetrelec vytahne dobrou kartu, tak se proste zvladl uhnout…jak pises, da se s tim zit. Stejne tak bys mohl stourat v tom, ze energeticke zbrane maji v dobe, kdy se leta do vesmiru, baterku jen na 4 vystrely

5.12.2021 08:52:23

@PetrBa Pozor! Hry mají obvykle logiku herní mechaniky jako primární. Není dobré se nechat mást tím, zda to koresponduje s nějakou realitou. Ta je vždy pouze více či méně stylizovaná. To je začátečnická chyba. Vždy je třeba se řídit pravidly a nějakou vhodnou realitu si případně vymyslet, jak radí třeba @Pepsson . A nebo si holt udělat svoje domácí pravidlo, pokud vám to připadá už moc, ale riskujete rozhození vyváženosti.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

5.12.2021 10:35:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Exodus: Proxima Centauri (EN)
Exodus: Proxima Centauri (EN)
Akt. cena: 99 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas